Det var för bra för att vara sant, ett e-postmeddelande från Ford van Mossel där du kommer in i en helt ny Ford Fiesta från € 139 per månad. Dags för våra Pitane Blue-redaktörer att ta reda på hur detta, minst sagt vilseledande e-postkampanj fungerar. Omedelbart klickar du på åtgärdslänken förde oss till samma erbjudna bil men till en mycket högre ränta baserat på en finansiell leasingkonstruktion.

chattrutans hjälp

Dags att ställa frågor om detta i chattrutan där Anne omedelbart talade till oss med frågan om vad som lockar oss när du väljer den här bilen. Hon frågade omedelbart om hon kunde göra en beräkning. Så välutbildad, men vår fråga var mer varför e-postmeddelandet erbjöd annan information än vad som var tillämpligt i verkligheten. Tyvärr kunde Anne inte svara på det och hänvisade oss till Van Mossel Ford försäljningsavdelning för att ringa. Vårt samtal till försäljningsavdelningen tog oss inte mycket längre och en kopia av e-postmeddelandet vi begärde för att verifiera vad det faktiska erbjudandet var.

vilseledande reklam

Efter att ha fått vårt e-postmeddelande blev det klart att detta är en Ford Options-formel och inte ett finansiellt leasingavtal som ursprungligen placerades bakom e-postens informationslänk. Med Ford-alternativ du betalar bara av det du använder, nämligen skillnaden mellan inköpspriset och restvärdet. Med en möjlig handpenning, körsträcka och löptid som du själv påverkar ditt månatliga belopp. I slutet av kontraktet finns det tre alternativ: förnya, returnera eller behålla. Det betyder att du kör en helt ny Ford vartannat eller vart tredje år, med fabriksgaranti och minimala underhållskostnader.

Det måste sägas, oavsett om vårt telefonsamtal var avgörande eller inte, länken bakom det tidigare skickade e-postmeddelandet har justerats under tiden och hänvisar nu till rätt konstruktion istället för en finansiell leasingkonstruktion till en mycket högre månadsavgift. Om Ford Options-formeln är den rätta lösningen måste alla bestämma själva.

Läs också: Endast elektriska nyttofordon från 2026

Ford Puma Ecoboost Hybrid
Utskriftsvänlig, PDF och e-post