Hyresvärdar tar bort bilar från mobilitetsföretaget Car Driver Deals (Atvangarde BV) och från deras kunders trösklar. Också på facebook sidan delar meddelanden från kunder där bilar har tagits bort de senaste dagarna. Flera stora uthyrningsföretag och leasingföretag har beslutat att återkräva sina bilar från Limburgs mobilitetsföretag Car Driver Deals, efter att problem uppstod med betalningar. Under tiden kan företaget i Limburg inte längre nås för kommentarer. 

Förare måste nöja sig med ett otroligt e-postmeddelande där företagsdirektörerna Geert och Jan Golsteijn ber om fred för att förhindra ytterligare kaos och öka bristen på marker på världsmarknaden för bristen på bilar som hindrar dem från att leverera. De hävdar att de befinner sig i ett avancerat stadium med investerare som är villiga att lösa problemen, men ger inga ytterligare detaljer. 

Det skulle beröra mer än 3000 offer och miljontals skador. Nästan alla större hyrbilsföretag hade hyrt bilar till bilförare, inklusive, förutom Autop, även Sixt, Avis, Enterprise, Autohopper och Inqar. Leasingföretag som Alphabet, MKB Lease, Zuidlease och flera återförsäljarleasingföretag verkar också ha levererat bilar till CDD. För att skydda sin egendom börjar företagen återkräva fordonet. De kan göra detta utan föregående meddelande om fallissemang eller rättsligt ingripande på grundval av de allmänna villkoren som har godkänts av bilförarens erbjudanden. 

inget privat hyresavtal

För att vara tydlig: Car Driver Deals kallar sig inte ett privat leasingföretag. De ger rörlighet. Du betalar ett belopp och du får en bil i den klassen och efter ett tag ger de dig den bil du vill ha. Det senare är anmärkningsvärt. Så du får inte den bil du vill ha, utan ett motsvarande fordon i samma klass eller högre. Du har knappt något att säga till om alternativ etc. på bilen. De har olika betalningsformler för att till och med förbetala allt. Den senare är en separat. Konstigt nog hyr de ut bilar till mycket lägre priser än de själva betalar för dem. Förare betalar ibland upp till 50% mindre för bilen än den faktiska månadshyran hos andra företag.

Företagets arbetsmetod ser ut som ett pyramidschema. Du betalar ett belopp för ett år för att få din bil i slutet av det året. Så du förfinansierar i ett år. Konstigt nog, vad du får är något som någon annan redan har använt. Ändå är CDD-konstruktionen så annorlunda än vad resten erbjuder att det är svårt att jämföra. Den bil du får kan bokstavligen begäras och säljas över natten. De har den rätten enligt avtalen. Men i efterhand är sådant inte onormalt när man ser vilka leasingkonstruktioner de har slutit sig med lurade företag som nu hämtar bilarna.

Var beredd och ordna ett alternativ själv innan din bil kommer att hämtas av leverantören så att du kan fortsätta köra. Detta skapar otrevliga situationer på vägen, till exempel att personer stoppas av polisen medan de intet ont anade på vägen.

affärsverksamhet

Företaget Atvangarde BV från Maasbracht har som styrelseledamöter herrarna Geert och Jan Golsteijn och som enda aktieägare deras företag Dalijaro BV från Stevensweert och Jimaboca BV från Maria Hoop. Enligt handelskammaren sysselsätter företaget 15 personer. Enligt handelskammaren fokuserar verksamheten på sektorn, inteckning och kreditförmedling, växlingskontor, bank- och sparbyråer etc., försäkringsförmedlare och reklambyråer. Detta inkluderar online-medling vid köp och försäljning av registrerad fastighet och relaterade tjänster. Generera leads för (finansiella) tjänster och produkter. Försäljning av en digital instrumentpanel med en utfyllnadstjänst och, med egna ord, ett sparande koncept för mobilitet och marknadsföring online.

Hur kunde det ha blivit så?

I första hand lägger ledningen handen i sin egen ficka för detta. ”Vi borde ha fattat tidigare och bättre beslut för att förhindra och lösa betalningsförmåga hos vissa leverantörer. Vi borde också ha bromsat på onlinekampanjer tidigare för att begränsa den starka tillväxten i antalet kunder, särskilt när det visade sig att fler och fler leverantörer inte längre kunde leverera bilar på grund av produktionsproblem på grund av brist på chips hos tillverkarna. av bilarna. Dessutom borde vi ha ägnat oss mindre åt omsättning och mer uppmärksamhet vid inköp. I ett för sent skede avslöjade förfrågningar från allmänt välinformerade marknadspartier att vi som bilförare betalade för högt inköpspris och att vi också förlorade mycket likviditet på grund av förpliktelser i form av insättningar, garantier och förskott betalningar som leverantörer tvingar oss innan de betalar oss. leveranserna var över. ”

"När vi lanserade detta innovativa mobilitetskoncept i september 2018 kunde vi inte ha föreställt oss att det skulle sluta i ett sådant kaos. Vi beklagar och djupt beklagar detta, inte bara för vad som har hänt med våra anställda som bara har utfört arbete på vår och investerare som också investerade mycket pengar i företaget eftersom de, liksom vi, var övertygade om att de var på rätt och rätt väg, men också och framför allt för våra kunder. bilar på ett fruktansvärt och oansvarigt sätt av relevanta leverantörer medan de hade tagit ut ett mobilitetspaket med bilförare. Vi som ledning tar det fulla ansvaret för detta och ber om ursäkt för det du går igenom som kund. "

Geert och Jan Golsteijn

extremt irriterande

I ett brev från Blankert Shortlease säger de att de djupt beklagar situationen kring bilförare och tycker att detta är extremt irriterande för många människor som lurades av detta företag. Tyvärr vet de inte vem som kör sina bilar och att bilarna hamnade på CDD under falskt förevändning. Ändå vill de också medla för att lösa allt snyggt och be förarna att komma i kontakt. Car Driver Deals hade utformat en konstig konstruktion genom att vidarebefordra bilarna från leasing av eget företag till privatpersoner i en ny leasingkonstruktion där föraren fick en ersättningsbil varannan månad, dvs. i slutet av sitt eget leasingavtal och så han kunde nästan alltid köra en ganska ny bil. 

enorm inverkan

Att ingå nya erbjudanden är tillfälligt inte möjligt och på webbplatsen informerar företagets kunder för att undvika oro. Car Driver Deals letar för närvarande efter en lösning eller ett alternativ för de inblandade. Om kunder har fått ett meddelande om retur av en bil ber de att kontakta dem, men per telefon kan de inte längre bearbeta detta antal meddelanden och låta kunderna veta att det finns problem med följande text.

"De senaste dagarna konfronterades vi plötsligt med en subjektiv mediaberättelse där vi medvetet hänvisades till utan motbevis. Ett litet antal leverantörer har beslutat att svara på detta, utan rättslig grund och utan föregående samråd, att samla in bilar från våra kunder. kunder informerade i förväg och utbyte ordnade. Vi förstår att detta har en enorm inverkan på de drabbade kunderna och vi beklagar djupt detta. "

Bilförare erbjudanden

Enligt Luberto van Buiten från facktidningen  Vagnpark och rörlighet Förra veckan skickade leasingföretaget VNA en rapport om ett ”avvikande erbjudande från bilförare, där hela löptiden betalas i förskott”. Konsumenten betalade ofta mindre än vad CDD betalade till leverantören. CDD själv skickade ett brev till sina leverantörer där de begärde en uppskjutning av betalningen, för annars skulle det bli panik på marknaden och bland konsumenterna. Olika rapporter från förare visar att de har betalat mellan 12 tusen och 50 tusen euro för sitt mobilitetspaket. Skadorna hotar alltså miljontals euro. Med sina egna ord har bilförare tre tusen bilar under kontrakt med 50 olika leverantörer.

offer

Omedelbart efter att problemen uppstod, a hemsida skapades för att hjälpa offren, med sina egna ord. Det som faktiskt händer är att samla in en adressdatabas över potentiella hyreskunder som har lurats av CDD. Enligt deras information är de en allians av mestadels biluthyrningsföretag som har hyrt bilar till bilförare (CDD) och vilka bilförare (CDD) sedan har hyrt ut till dig. Både föraren och de luras gemensamt och ser fördelar med att lösa denna situation tillsammans.

"Med tanke på den helt otydliga och osäkra situationen kring bilförare (CDD), delvis orsakad av det faktum att de inte längre uppfyller betalningsförpliktelserna, tror vi som ägare av den bil du hyrde via bilförare (CDD) att det är viktigt att kommunicera direkt med dig. "

Offer för bilförare 2021
CDD själv skickade ett brev till sina leverantörer och begärde en uppskjutning av betalningen
pitan
Utskriftsvänlig, PDF och e-post