KLM Royal Dutch Airlines och Boston Consulting Group (BCG) tillkännagav nyligen förlängningen av deras partnerskap, som officiellt bildades 2018. De inblandade parterna var de första som marknadsförde en uppsättning verktyg för integrerad planering och hantering av flygverksamheten. KLM och BCGs strategi för att optimera luftfartsverksamheten som helhet, över tidsperioder och över flera avdelningar, använder en skräddarsydd uppsättning digitala verktyg, kombinerat med affärsförändringsfunktioner för att säkerställa att verktygen används dagligen av frontlinjepersonal i affärsverksamheten, besättningen och navkontrollen.

"Tack vare den befintliga uppsättningen verktyg och de interna kapaciteter som vi har byggt upp under de senaste åren kunde KLM hämta mycket värde från sin Operations Decision Support-uppsättning verktyg under 2020, precis som tidigare år. Vårt samarbete med BCG är en av byggstenarna för att förverkliga vår ambition att bli världens ledande data- och teknologidrivna flygbolag. Jag är mycket glad över att kunna utvidga detta unika partnerskap. "

René de Groot, operativ chef för KLM.

Med hjälp av maskininlärning, artificiell intelligens och avancerade optimeringstekniker hjälper de senaste digitala lösningarna användarna att fatta komplexa beslut som optimerar flottan, besättningen, marktjänster och nätverksdistribution och ger passagerarna den bästa kundupplevelsen. För att leverera resultat på bara några månader och för att undvika att flygbolagen låses fast i en obligatorisk plattformslösning, behöver dessa lösningar inte byta ut de kritiska systemen och överlämnas till flygbolagen själva IT-team. Dessa lag är också involverade i processen från början.

”Vi bygger branschledande digitala funktioner för att stödja vår verksamhet. Samarbetet med KLM-BCG har bidragit till att påskynda denna utveckling när det gäller teknik, processer och implementering. Vi är glada över att fortsätta denna resa och partnerskap med KLM-BCG-partnerskapet för att säkerställa att vi fortsätter att leverera operativa prestanda i världsklass för våra passagerare, i goda och dåliga tider. ”

Erik Snell, Delta Air Lines SVP Operations and Customer Center.

Bevisade resultat

Dessa lösningar har förbättrat KLM: s operativa mätvärden - till exempel antalet flygningar som försenats med mer än 30 minuter eller antalet missade förbindelser för passagerare - med upp till 40% och bidragit till att öka KLM: s Net Promoter Score (NPS) från 38 2015 till 41 under 2019. Under COVID-19-krisen har dessa verktyg och möjligheter gjort KLM och andra internationella flygbolag mer smidiga, trots den oöverträffade volatiliteten i marknaden och affärsverksamheten. 

Genom att till exempel anpassa befintliga beslutsverktyg för fordonsparken med de senaste passagerardata lyckades KLM minska CO2utsläpp per passagerarkilometer inom sitt europeiska nätverk med 3%. Under de senaste tre åren har partnerskapet mellan KLM och BCG också distribuerat anpassade lösningar till andra ledande flygbolag världen över. Efter att ha välkomnat Delta Air Lines som sin första kund någonsin har partnerskapets kundbas utvidgats till att omfatta flera flygbolag i Latinamerika, Europa och Asien - både inom SkyTeam-alliansen och därifrån, som GOL och Virgin Atlantic. KLM.

”Vi är mycket glada över att kunna fortsätta detta unika samarbete med KLM. Under de senaste åren, tack vare vår kompletterande erfarenhet och vår ömsesidiga historia av innovation, har vårt partnerskap blivit starkare och mer framgångsrikt på marknaden. Tillsammans ser vi fram emot att fortsätta att tillhandahålla flygbolag runt om i världen med innovativa verktyg som hjälper dem att komma starkare ut ur COVID-19-krisen. ”

Jason Guggenheim, global chef för resor och turism BCG.
Gate 12
Utskriftsvänlig, PDF och e-post