Rover Travellers Association har funnits sedan 1971 och representerar intressen för resenärer som använder kollektivtrafik. Målen för denna passagerarförening är att förbättra kvaliteten på kollektivtrafiken och främja kollektivtrafikens tillväxt. Rover vill ha mer pengar från skåpet för kollektivtrafik. Rover frågade nyligen detta i ett brev till informanten från representanthuset. I detta brev ber vi att investera kraftigt i att utöka hållbar rörlighet. År 2030 måste kollektivtrafiken fördubblas för att förhindra en "kollektivtrafikinfarkt".

”Kollektivtrafiken har moderniserats nationellt, regionalt och lokalt under det senaste decenniet och har blivit mycket effektivare. Men investeringar och driftsavgifter har legat långt efter den sociala efterfrågan på hållbar rörlighet och god tillgänglighet inom och mellan regioner. Att lösa flaskhalsar över hela landet är en stor uppgift. Under kommande regeringsperiod är det nödvändigt med en skala i kollektivtrafiken för att förhindra en kollektivtrafikinfarkt omkring 2030. Ur klimatagendans perspektiv är bostadsuppgiften, livskvaliteten och trafiksäkerheten en fördubbling av kollektivtrafiken före 2030 avgörande och brådskande. ”

Freek Bos, chef för Rover i ett brev till representanthuset.

ENLIGT rover i klimatavtalet kom man överens om att arbetsgivare tillsammans med regeringen kommer att se till att 2030 miljarder färre bilkilometer kommer att färdas mellan hem och arbete 8. Kommuner, provinser, bostadsföreningar och projektutvecklare vill också bara bygga de 1 miljon extra bostäderna om det finns hållbar tillgång via cykelinfrastruktur och kollektivtrafik. För att kunna förverkliga allt detta före 2030 krävs en betydande investering.

”Rover är mycket villiga att ge råd om kollektivtrafik under kommande regeringsperiod, på begäran av regeringen, parlamentet eller på eget initiativ. Rover förklarar naturligtvis gärna våra idéer mer detaljerat. Vi önskar er all framgång med de ytterligare förhandlingarna om koalitionsavtalet och bildandet av en koalition. "

Freek Bos, chef för Rover i ett brev till representanthuset.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post