Strax efter att offren för Limburg-företaget Car Driver Deals förenades på sociala medier för att dela lidande såg vi också ett erbjudande till offren att ge dem juridisk hjälp. Anledning för våra redaktörer att utföra ytterligare forskning. Den första frågan som kommer att tänka på är vad dessa tjänster kostar och vad offren får i utbyte. Vi utsåg en advokat Olivier van Hardenbroek från Haag frågan om vad som är bäst för offren att göra idag.

att samarbeta

Huvudtipset är att ta bort personliga tillhörigheter från bilen och kontakta bilföretaget som äger den. Råd är att samarbeta med återlämnande av bilen och att rapportera det till rättsskyddsförsäkringsgivaren om skadelidande har det. Att gå med på kontoret är absolut inte obligatoriskt. Entreprenörerna kan också lämna in sina anspråk direkt till CDD.

"Ta bort personliga tillhörigheter från bilen och kontakta bilföretaget (om det är känt) som äger det. Samarbeta med återlämnande av bilen. Rapportera till rättsskyddsförsäkringsgivaren. Att gå med på vårt kontor är absolut inte obligatoriskt. Avtalsparterna kan också lämna in sitt krav. direkt för att skicka CDD. '

Olivier van Hardenbroek, advokat Delissen Martens

Kontoret erbjuder möjligheten att gå med och lämna den juridiska delen till erfarna advokater. Om det finns mer behov av personlig rådgivning om situationen med en förklaring av rättigheter och skyldigheter kan de hjälpa till. De ansöker också om återbetalning av förskott som betalats ut. I vissa fall är det bättre att inte göra det nu, men de rekommenderar att vänta tills det att bilförare (Atvangarde BV) inte uppfyller sina skyldigheter. 

konkursansökan

Van Hardenbroek undersöker för närvarande om det finns tillgångar som kan säkras och om det finns parter som kan hållas ansvariga utöver bilförare. En Autoweek-journalist släppte att en konkursbegäran redan hade lämnats in av ett bilföretag.

"Ett individuellt anspråk måste lämnas in, men ingen tidsperiod måste erbjudas för att avhjälpa situationen. Mobilitetsavtalet med cdd har avslutats genom lagstiftning och detta skapar rättsliga skyldigheter att ångra."

Olivier van Hardenbroek, advokat Delissen Martens

På nederländskt: då har avtalsparten omedelbart rätt till återbetalning av vad som har betalats i förskott och för vilken det inte längre finns en bil tillgänglig. Car Driver Deal-kunder kallas av billeverantörer för att returnera sin leasingbil. Eftersom Limburg-företaget CDD inte är anslutet till en branschförening som Keurmerk Private Lease eller BOVAG, inte heller med en tvistkommitté, så att endast den vanliga domstolen är behörig att hantera tvister. Flera biluthyrningsföretag försöker för närvarande hämta bilar från leasingförare som är kunder hos CDD.

Läs också: Car Driver Deals hyr kunder som har beställt att returnera sin bil

uthyrningsföretag som Enterprise levererade bilarna själva till bilförare
Gate 12
Utskriftsvänlig, PDF och e-post