Det första fatet med ny sill går till GGD GHOR Nederländerna på tisdag. Ordförande André Rouvoet erbjuds Hollandse Nieuwe vid vaccinationsplatsen bredvid Cars Jeans Stadium i Haag av det holländska Visbureauet.

Normalt auktioneras det första fatet för ett gott ändamål. Detta händer alltid i hamnen i Scheveningen, men på grund av koronapandemin kan det inte äga rum för andra året i rad. Förra året erbjöds IC-vård pinnarna. Direktör Agnes Leewis från Dutch Fish Agency kallar GGD för det "logiska valet" för i år. "Tack vare deras ansträngningar kan vi förhoppningsvis vara säkra på att alla holländare kommer att känna sig som ett New Holland inom kort tid."

Anställda och personer som kommer för att vaccinera sig på platsen kan också få en Hollandse Nieuwe och på ett antal andra GGD-vaccinationsplatser är också Nederlands Visbureau med sill. Den nya sill kommer att säljas överallt från onsdag.

Läs också: Verkställighet Scheveningen strikt för strand- eller bilsvaller

lärd ung är gammal, äter sill i Scheveningen
Gate 12
Utskriftsvänlig, PDF och e-post