TriVelo är en cykeltaxitjänst för mindre mobila seniorer i Gent. Förarna är en blandning av nykomlingar och mindre nykomlingar. De är länkade till varandra via ett kompissystem och de plockar upp äldre med en rickshaw. TriVelo kommer att testas som ett pilotprojekt i tre månader, för att utvärderas efteråt och, om positivt, för att fortsätta.

Trivelo's cykeltaxi har kört runt i Sluizeken-Tolhuis-Ham-distriktet sedan april, i sommar kommer de att göra det i hela stadskärnan och en stor del utanför den. Triocyklarna är för personer som har svårt att gå och drivs av volontärer, inklusive många nykomlingar.

"Med cykeltaxi erbjuder vi människor som är mindre mobila ett trevligt och hållbart sätt att ta sig runt. Med cykeln har du mer kontakt med människorna runt och mer känsla för staden."

Filip Watteeuw, rådet för mobilitet

Tre Trivelo-cykeltaxi har kört runt i Sluizeken-Tolhuis-Ham-distriktet sedan april. De transporterar äldre och mindre rörliga invånare i Gent till en destination som de väljer, till exempel butiken eller läkaren. Eftersom projektet är en framgång slog sig staden Gent och Trivelo samman för en expansion.

Fram till slutet av september har cykeltaxi kör också ut i mitten och en stor del utanför den. Totalt finns det tre triocyklar och en tandem. De har sin bas i stadens centrum och plockar upp människor inom en radie av 4 kilometer. Beroende på tillgänglighet kommer de också att vara i det bilfria området där de erbjuder sina tjänster utan reservation.

Läs också: Inga Ghent-festligheter i sommar heller i år

TriVelo Gent
pitan
Utskriftsvänlig, PDF och e-post