Kip Caravans har lyckats ha inte mindre än två av de fyra husvagnsmodellerna försedda med den höga energimärkningen A. Efter den minsta modellen har Kip Shelter, dess lite större syster, Kip Kompakt, nyligen också fått en A-energi De Kip husvagnar är de första och enda husvagnarna i världen med en energimärkning. Etiketten har erhållits genom mätningar baserat på arkitektonisk struktur och isolering i golv, väggar, tak och ventilation.

Energimärket:

Med en energimärkning kan köpare och hyresgäster med en överblick se om ett uppmätt föremål, som en husvagn i detta fall, är ekonomiskt eller ineffektivt. Det är praktiskt, för att välja en ekonomisk husvagn innebär: mer körkomfort och mindre koldioxidutsläpp, så bättre för miljön. Energimärket anger om husvagnen förbrukar lite energi (energimärkning A) eller mycket (märkning G). Mätningarna utförs av en oberoende och certifierad byrå.

Miljömedveten camping:

Förutom de uppmätta variablerna från energimärket har Kip Shelter och Kompakt ytterligare egenskaper som möjliggör miljövänlig camping, såsom dragfordonets låga bränsleförbrukning. Detta uppnås genom den låga vikten på Kip Kompakt (790 kg / Kip Shelter till och med 560 kg) och den aerodynamiska designen. Till exempel har husvagnen ett lyftak för att minska körhöjden.

Lämplig för el- och hybridfordon:

Hållbar camping och tillbaka till grunderna är trenden för tillfället. Tillsammans med dessa trender och det ökande antalet el- och hybridbilar är Kip Caravan mycket populär. Kip-modellerna svarar optimalt på detta. Den låga vikten och det strömlinjeformade utseendet (bränslebesparande) gör Kycklingvagnar extremt lämplig för dagens och framtidens dragfordon. Kip förväntar sig att uppnå den högsta energimärket inom överskådlig framtid för andra populära Kip-modeller som Kip Kip Vision och Kip Greyline.

Kip Compact med energimärke A (790 kg)

En lätt husvagn med lyfttak som kan bogseras av nästan vilken bil som helst. Kip Kompakt har tillräckligt med bostads-, förvarings- och sovutrymme för två eller tre campare. Det finns två varianter: med ett extra rymligt kök och fast toalett, eller med extra sittplatser och plats för en mobil toalett.

Kycklingskydd med energimärke A (från 560 kg)

Känslan av tältcamping i en liten husbil. Utrustad med extra komfort, till exempel en vanlig 2 meter säng och eventuellt med en mobil toalett, golvvärme och gott om förvaringsutrymme. Lyfttaket och markisen ger också extra atmosfär och ventilation i Kip Shelter.

Läs också: Volvo Trucks lägger till ljud till elektriska lastbilar

Utskriftsvänlig, PDF och e-post