STUD Holding, moderbolaget för hemleveranstjänsten Rent A Bob och privatförare E-Drivers, har också blivit ägare till förarplattformen Kör mig. Samtidigt har TMM i Rotterdam tagit intresse för den nybildade mobilitetsgruppen som en Venture Builder. Detta samarbete innebär en långtgående automatisering av företagen Rent A Bob och E-Drivers och vidareutvecklingen av DriveMe-plattformen.

TMM Ventures har förvärvat ett stort intresse i STUD Holding. Tillsammans med grundarna av Rent A Bob, E-Drivers och DriveMe, Jeroen van der Kamp och Patrick Noordermeer förbereder de sig för att skala upp företagen. Parterna lärde känna varandra med start DriveMe. På DriveMe-plattformen kan egenföretagare privata förare registrera sig för åkattraktioner som erbjuds av kunderna.

TMM Ventures kommer att utöka sin infrastruktur så att Rent A Bob och E-Drivers kan arbeta med jämförbar teknik. Då kan både frilansare och förare med betald anställning utföra åkattraktioner. ”Med TMM: s kunskaper om skalbarhet och IT förbereder vi oss för ett stort äventyr. Nu kan vi äntligen göra det vi har velat göra i flera år, det vill säga att bygga sömlös teknik med ultimat användarvänlighet för förare och kunder, säger Noordermeer och Van der Kamp.

Speciellt Rent A Bob lämpar sig för en paneuropeisk skala. 2004 var Rent A Bob den första som gick in på den holländska marknaden från Haag med hemleverans. Kunder tas hem i sin egen bil av en förare som också kan beställas i sista minuten. Detta koncept har potential i alla europeiska länder. Det automatiska systemet kommer att vara ett färdigt paket som också kan rullas ut på andra marknader.

Läs också: Ingen hyra en bob under de kommande kvällarna

frilansare och tjänstemän kan utföra rittskrivna
Gate 12
Utskriftsvänlig, PDF och e-post