Justitieminister Van Quickenborne vill bli av med den tolerans som tillämpas på hastighetskameror. "Flashkontroller och sektionskontroller kommer att kunna fungera 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan och toleransmarginalerna kommer att avskaffas", säger Van Quickenborne. Toleransen för hastighetskamerorna är vanligtvis inställd på 5% av den maximala hastigheten. Om den maximala hastigheten är under 100 km / h, är toleransen fastställd till 5 km / h.

Vägpirater kommer att få böter snabbare i framtiden om de kör för fort. De kvoter som vissa åklagare använder måste också tas bort. I vissa regioner är hastighetskamerorna till och med bara avstängda efter att de har blinkat ett förutbestämt antal bilar. För annars skulle tillströmningen bli för stor när böterna behandlas. Regeringen vill också kartlägga de upprepade gärningsmännen, det vill säga de som upprepade gånger begår ett brott. Till exempel kommer någon som ofta får en förlikning på grund av ett mindre hastighetsbrott, men som därför aldrig behöver träffa domstol, ändå komma in i bilden av rättsväsendet. År 2019 fick 4,44 miljoner belgier en trafikböter på sin buss. I 93 procent av fallen betalades dessa böter faktiskt ut. 

hastighetskameror blinkar inte

Gjort med blixtkamerorna som ser ut som stora häcklådor av järn. Den nya generationen kameror är inte bara mycket mindre, de erbjuder också många fler alternativ. Och det är särskilt dåliga nyheter för förare med överviktiga fötter. Kostnaden är cirka 26.000 XNUMX euro per hög, men det kommer förmodligen att betala för sig själv snabbt. En av de största fördelarna med de nya hastighetskamerorna är att de är utrustade med en infraröd kamera och därför inte blinkar. 

Radardetektorer är förbjudna i Belgien. Det här är enheter som kan upptäcka hastighetsradar. Enheter som hindrar eller stör drift av hastighetsradar är inte heller tillåtna. Det finns många GPS-enheter och appar som indikerar var fasta radarer ("hastighetskameror") finns. De upptäcker därför inte aktivt utan förmedlar information om de kända platserna, de så kallade radardetektorerna. De är tillåtna i Belgien. 

mätkorrigering

Hastighetskontroller är ett hett ämne. När polisen blinkar ett fordon tas två saker med i beräkningen. För att med 100% säkerhet kunna garantera att någon har kört för fort drar polisen några kilometer från den uppmätta hastigheten. På de flesta vägar gäller en nedre gräns på 4 km / h innan en biljett utfärdas. Det finns ingen nedre gräns endast på motorvägar där 120 är tillåtna. Hastighetsgränsen här är från 1 km / h.

Läs också: Utlänningar betalar knappt sina parkeringsböter

typisk belgisk hastighetskamera
pitan
Utskriftsvänlig, PDF och e-post