Under sommarsemestern sätter NMBS ut direktbokningståg till och från kusten, både under veckan och under helgen. Tilläggserbjudandet börjar lördag 3 juli 2021 och följer ett framgångsrikt test under en helg i juni. Tågen - kallade Coast Express - kör direkt till deras slutdestination utan att stanna i mellanstationerna. Förutom att erbjuda en garanterad plats är de därför också snabbare vid sin slutdestination.

Med bokningstågen, som kompletterar det vanliga erbjudandet, vill NMBS svara på efterfrågan från dagsturare, inklusive familjer, som vill planera sin resa till havet i förväg och vill vara säker på sin plats i ett direkt tåg.

Under sommarhelgerna går det 20 direkttåg per dag (10 utåt på morgonen och 10 tillbaka på kvällen). Tågen avgår på morgonen från Liège-Guillemins, Bryssel-Syd, Gent-Sint-Pieters och Antwerpen-Central (4 stationer från vilka ett stort antal resenärer tar tåget mot kusten) och anländer till Oostende, Blankenberge, De Panne och knog.

På vardagar går fyra bokningståg (2 retur och 2 retur) mellan Bryssel-Syd och Oostende.

Framgångsrikt test

Testet under helgen 5-6 juni var en framgång, både operativt och när det gäller kundnöjdhet. Mer än 1.000 resenärer gjorde en bokning. Kunderna var också nöjda, enligt en undersökning bland kunder som hade tagit bokningståg (90% gav en poäng på minst 7 av 10, 87% var nöjda med onlinebokningsprocessen, 92% var nöjda med upplevelsen i station och 94% var nöjda med upplevelsen på tåget).

NMBS svarar tydligt på kundernas behov med "De Kust Express": säkerheten för en plats, särskilt på livligare rutter under sommaren, en snabbare restid och undvikande av tåg med för många beläggningar var helt klart högst upp på listan. förfrågan. Med en reservation för ett direkt tåg har den resenären som ska tillbringa en dag vid havet en reseupplevelse med maximal komfort.

”Nästan en av tre kunder anger också att de vill lämna bilen vid sidan och ta reservationståget till kusten. Detta innebär att komfort och kommersiell hastighet lockar ytterligare kunder, eventuellt nya kunder. Detta bekräftar tågets roll som en hävstång för smidig och hållbar rörlighet. ”

Sophie Dutordoir, vd NMBS

Bokning för juli från 24 juni 2021

Resenärer måste boka i förväg via NMBS webbplats, till ett pris av 1 euro, och ha en giltig biljett. Ledsagade barn under 12 år behöver inte ha biljett utan måste också boka, även till en pris av 1 euro. För att kunna ta Coastal Express måste varje resenär ha både en bokningsbiljett och en tågbiljett (eller en annan giltig biljett för den rutten).

Bokningar kan göras upp till 15 minuter före tåget.

Alla hjälpförfaranden som är tillgängliga för personer med nedsatt rörlighet finns också för Coastal Express.

Förutsättningarna för att ta en cykel på tåget är desamma för Coastal Express. Fällbara cyklar kan tas med gratis om de förvaras under en sittplats. Ett cykeltillägg måste köpas för andra cyklar.

Bokningar för direkttåg som körs i juli kan göras på NMBS webbplats från torsdag 24 juni. Du kan boka tåg i augusti från mitten av juli. Med en reservation är resenärer säkra på sitt säte i tåget, även om de fortfarande är fria att välja var de ska sitta på tåget.

Läs också: Spoorbaas NMBS vinner och stänger 44 stationsdiskar

© NMBS - Resenärer måste boka i förväg via NMBS webbplats
WhatsApp oss!
Har du ett tips eller en kommentar till redaktören?
Du kan också använda Pitane Blue bereiken via WhatsApp.
Skicka ett meddelande till oss på: + 316-14792746
WhatsApp
Utskriftsvänlig, PDF och e-post