En lösning behövs för att transportera cyklar på sträckorna runt Zwolle där det för närvarande inte finns några tåg. Det är vad Rover och Fietsersbond säger i ett meddelande till NS. Många klagomål tas emot om bristen på alternativ för att ta cyklar på NS-bussen. På grund av arbetet på banan runt Zwolle måste tågpassagerare förlita sig på bussar istället för tåg fram till 20 juli. Det är inte möjligt att ta en cykel på NS-bussen. Detta har obehagliga konsekvenser för resenärer som till exempel vill resa till och från Vadeöarna på cykel.

Att bära cyklar är alltid ett problem när man arbetar på banan. Rover och Fietsersbond ser dock en särskilt svår situation den här gången: det finns inga alternativa rutter för tågtrafik till / från norra Nederländerna och arbetet kommer att äga rum mitt i sommarlovet. ”Vi vågar säga att Zwolle normalt är den mest trafikerade” cykeln i tåget ”i Nederländerna vid denna tid på året, sa organisationerna i ett meddelande till NS.

Rover och Fietsersbond får många klagomål från resenärer. Till exempel får NS uppmanas av NS att de ska cykla på den del där inga tåg går, men detta kan täcka ett avstånd på upp till 50 kilometer. Rover och Fietsersbond ber därför NS att använda en buss med cykelvagn som NS-buss minst några gånger om dagen.

lösningar

Enligt en av tågpassagerarnas reaktioner borde NS bara se på ett land som Tjeckien. Om ersättningsbusstransport körs på en rutt, kommer de att köra en leveransbil bakom bussen med cyklarna. De kan transportera (reserverade) cyklar i en skåpbil via bokningssystemet. En annan lösning En utmärkt lösning skulle vara en buss med släpvagn som ofta används på långväga resor.

Foto: Rover

Läs också: Unikt bevakat mega cykelskjul vid stationen Zwolle

Att bära cyklar är alltid ett problem när man arbetar på banan.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post