Sommarsemestern har redan börjat i olika delar av vårt land, Nordregionen åkte på semester i måndags och idag är det Centralregionens tur. Nästa måndag åker den sista regionen på semester, det är södra regionens tur. Om vädret förblir så trevligt som nu är det många som strömmar till de olika stränderna i vårt land. Långa trafikstockningar på motorvägen och runt stränderna fastnar all trafik, varje år finns det samma scen. Det är därför klokt att inte resa till stranden med bil. På grund av korona kommer många holländare att stanna i sitt eget land under sommarlovet och leta efter kul och svalna på de många stränderna i Nederländerna när vädret är fint. Den största badorten i Nederländerna förbereder sig för en hektisk sommar. Kommunen Haag ger i sommar reseråd till alla som vill besöka stranden där. De ger detta råd för att förhindra den olägenhet som var där förra sommaren, i år.

"Tillsammans med invånare, entreprenörer och externa partners har kommunstyrelsen utarbetat en handlingsplan i Scheveningen för att minska olägenheter under strandsäsongen. Men besökare kan också hjälpa till med detta. Genom att resa smart, kasta avfall i soptunnorna, en lugnare plats och genom att bete oss anständigt i vår badort. Vi gör det tillsammans för Scheveningen! "

Distriktsrådsmedlem Anne Mulder.

Människor som vill åka till stranden kan bäst resa med kollektivtrafik, (delad) cykel eller (delad) skoter, detta tar dig snabbast till stranden. Du kan också använda HTM Strandexpress.Denna snabbspårvagn stannar bara vid Hollands Spoor station, Haag centralstation, Kurhaus och Zwarte Pad, så resenärer kan snabbt nå stranden i Scheveningen. Om du inte har något annat val och ändå kör med bil är det bäst att använda Park + Beach eller parkera din bil i ett av parkeringsgaragen. Res till stranden så tidigt som möjligt på morgonen och parkera inte i bostadsområden, här får du ofta bara parkera i maximalt 1 till 2 timmar och du känner inte att du måste flytta din bil under tiden . De snabbaste rutterna till Scheveningen, Duindorp och Kijkduin finns på hemsida kommunen Haag. Kommunen ber också besökare att följa "husreglerna". På så sätt kan alla njuta av stranden och det vackra vädret och det är också en trevlig sommar för invånare och entreprenörer.

Läs också: Avslutningen faller efter Atvangarde BV-konkurs

Utskriftsvänlig, PDF och e-post