Många människor åker på semester en av dessa veckor eller har redan åkt, norra och centrala regionerna är redan på semester och södra regionen kommer att ansluta sig till dem nästa vecka. Bilar med husvagnar återigen massivt över gränserna till campingplatser någonstans i Europa. Det är mycket viktigt att åka väl förberedd på semestern, så detta inkluderar också en bra kontroll av din bil och naturligtvis din husvagn. Du vill inte stöta på problem med din bil på vägen, i ett "främmande" land där de talar ett annat språk. Varje år anordnar ANWB en gratis vägkontroll i Nederländerna. I år är denna kontroll lördag 24 juli från 7:00 till 12:00, under denna dag kan semesterfirare få sin bil kontrollerad gratis, så att de kan åka säkert på semester.

De ANWB vägassistans semesterkontroll är varje år i Hazeldonk på parkeringen längs A16 och är alltid trångt. Bilarna kontrolleras på 23 punkter, inklusive belysning, däcktryck, däckprofil, vindrutespolvätska, kylvätska, bromsvätska, batteri och oljenivå. Människor kan också få mindre problem som löses på plats av de yrkesverksamma som är närvarande. Glöm inte att till exempel kontrollera din husvagns belysning och däck. Ett vanligt problem är fel och överbelastade husvagnar. Detta kan få allvarliga konsekvenser, skador på chassit och upphängning, men husvagnen kan också börja gunga under körning. Alla har sett en kraschad husvagn längs motorvägen med hälften av dess innehåll spridda över motorvägen, vi vill förhindra den här typen av saker. Det finns många kontroller i Europa för husvagnar som är för tunga och felaktigt lastade. Om du inte gör detta enligt reglerna riskerar du en rejäl böter.

Läs också: Haag ger reseråd till strandbesökare

Utskriftsvänlig, PDF och e-post