Click & Boat, den ledande båtuthyrningsplattformen i Europa, tillkännagav nyligen en betydande investering av medel som rekommenderas av det globala aktiva private equity-bolaget Permira, tillsammans med Boats Group. Click & Boat grundades 2014 och har sitt huvudkontor i Frankrike. Click & Boats unika teknikplattform förbinder båtentusiaster med mer än 40.000 600 båtar på mer än XNUMX destinationer över hela världen, vilket gör att de kan hyra en båt enkelt och effektivt. Företaget har haft en betydande tillväxt under de senaste sju åren för att bygga ett tydligt, väletablerat varumärke och en ledande position på den paneuropeiska marknaden. Click & Boat har en av de största bestånden av båtar i Europa och den högsta efterfrågan på sina tjänster tack vare den oöverträffade trafikvolymen på sin onlineplattform.

"Det här är en spännande punkt i Click & Boat: s historia och är ytterligare ett steg i vår ambition att bli världens främsta aktör på den internationella båtuthyrningsmarknaden. Boats Group är en verklig ledare på onlinemarknaderna för den fritidsbaserade marinindustrin, och med investeringen av Permira-fonderna har vi alla resurser och stöd på plats för att fortsätta vår tillväxt och framgång. ”

Edouard Gorioux, medgrundare av Click & Boat.

Genom att gå samman strävar Boats Group och Click & Boat efter att bli den största globala onlinespelaren inom den maritima fritidsbranschen. De två marknadsplatserna kommer att bilda ett nära strategiskt partnerskap. Investeringen kommer att ge Click & Boat möjlighet att driva dess tillväxt och befästa sin position som en global marknadsledare. Klicka & Båt får också tillgång till Boats Groups marknadsledande konsumentpublik, liksom till den stora och snabbt växande båtuthyrningsmarknaden i Nordamerika, där Boats Group har en etablerad närvaro.

"Båtuthyrningsmarknaden är en idealisk övergång till båtliv och visar sig vara en av de mest framgångsrika vägarna för båtägande. Vi är glada över att samarbeta med Permira och Boats Group, eftersom deras eldkraft och kombinerade kunskap om online-båtmarknader är stor vikten blir när vi expanderar ytterligare och når fler konsumenter över hela världen. ”

Jérémy Bismuth, grundare av Click & Boat.

Både Boats Group och Click & Boat tror att båtuthyrningsmodellen stöder den marina industrins långsiktiga hälsa genom att uppmuntra deltagande i båtliv genom att tillhandahålla ett prisvärt och tillgängligt sätt för blivande båtfolk att uppleva det på nära håll.

"Eftersom intresset för båtliv fortsätter att vara så stort har diversifiering och förenkling av vägen till vattnet aldrig varit viktigare. Click & Boat-plattformen gör båtuthyrningsprocessen smidig och enkel, och vi är övertygade om att detta partnerskap kommer att bidra till att påskynda den globala tillväxten . ”

Sam Fulton, VD för Boats Group.

Detta partnerskap gör det möjligt för Click & Boat att utnyttja Boats Groups omfattande pool med 20 miljoner båtkonsumenter varje månad, samtidigt som de fortsätter att förnya och förbättra båtuthyrningsprocessen.

"Den här transaktionen markerar ytterligare ett positivt och ytterligare steg för våra investeringar i den fritidsbaserade marinindustrin. Med två av ledarna som slår sig samman är vi glada att stödja Jeremy och Edouard i Click & Boat nästa tillväxtfas i Nordamerika och Europa."

David Erlong, rektor på Permira.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post