Stranden i Scheveningen är ett konstverk rikare. De enorma solglasögonen är en konstnärlig referens till att se framåt. Ett nytt perspektiv och en nick till solen, havet och en bra känsla. Det robusta konstverket visar enorma solglasögon som mäter tio gånger tio meter och knappt tre meter höga. Med det glada konstverket vill de bjuda in ett gästvänligt välkomnande och hoppas kunna inspirera och ansluta besökare. Konstverket kan ses hela sommaren och kommer att flyttas flera gånger till en annan plats för att visa hur mångsidig Scheveningen är.

cykla genom Scheveningen

Haag är en riktig cykelstad. Alla sevärdheter är lättillgängliga med cykel. Du hittar Haagsche Stadsfiets överallt och du kan hämta den i den välkända mysiga Keizerstraat. Boka din cykel online på en av cykeluthyrningsplatserna i Scheveningen eller i centrum av Haag. Cykla de vackraste rutterna och få gratis ruttkartor med fina cykelkorsningar, till exempel mot Katwijk eller Kijkduin.

(artikeln fortsätter under bilden)
Haag stadscykel

Medan besökarna å ena sidan välkomnas gästvänligt, försöker kommunen också begränsa störningarna så mycket som möjligt. Rådet har därför utarbetat en handlingsplan tillsammans med invånarna för att minska olägenheten under strandsäsongen. Insatserna blir allt mer synliga. En barriär kommer snart att uppföras på strandvägen så att parkering endast är möjlig där mot en avgift. Strandweg är nu stängd av trafikledare vid höga tider.

HTM packas upp med bikinilinjen

Vissa tycker att det är super sött. Humor med en "blinkning" som vi kunde använda lite mer av den i Nederländerna istället för att trycka allt rakt på sak. Det där väsen skulle komma över, kan du vänta på det. Det är bara en rolig ordlek och vem ska säga att detta skämt inte skapades av en kvinna, Natalie Storm, inom HTM? “Måste skoja”, Säger Bruno Bruins, chef för HTM om namnet på den nya glada spårvagnen till stranden i Scheveningen. Åtminstone kan du hitta den här ordspelet kreativt och väl genomtänkt eller är det mer ett "gammalt manskämt" från Scheveningen som porträtterades? Du vet omedelbart vilken spårvagn du ska ta till stranden när du befinner dig på Holland Spoor station i Haag.

(artikeln fortsätter under bilden)

Expedition Scheveningen

Kom till stranden i Scheveningen med dina vänner måndagen 9 augusti. “Expedition Scheveningen”Är en variant av den välkända Expedition Robinson och består av olika sportiga och utmanande tester. Från pusselbana till hisnande stafett med olika hinder. Det finns också experiment med vatten, att göra eld och bygga en gigantisk katapult! Expedition Scheveningen anordnas av evenemangsbyrån Beleving aan Zee i samarbete med Beachclub Copacabana, på uppdrag av Stichting Breed Geluk.

Läs också: Det finns ingen brist på uteplatsstolar i Scheveningen

välkommen till Scheveningen
Utskriftsvänlig, PDF och e-post