Efterfrågan på nya mopeder och mopeder (skotrar) kommer också att vara fortsatt hög 2021. Under första halvan av 2021 registrerades totalt 39.455 2011 nya mopeder och mopeder. Det högsta antalet sedan 8,7 och en ökning med 2020 procent jämfört med de första sex månaderna 36.305 (1 3 enheter). XNUMX/XNUMX av alla nyligen sålda skotrar är nu helt eldrivna. Detta framgår av siffror från RAI Association och RDC.

Fler och fler människor väljer skoterens komfort och bekvämlighet. Trots att fler och fler människor vaccineras och kan röra sig fritt, fortsätter människor att röra sig individuellt i stort antal. Tre fjärdedelar av alla nya skotrar som säljs är mopeder och mopeder. Antalet registreringar i juni förra året minskade något jämfört med juni 2020. Förra månaden registrerades 8.774 6.337 skotrar, varav 2.437 mopeder och 11,9 mopeder. En minskning med XNUMX procent.

Electric
När man väljer en moped eller en moped väljs en elektrisk variant alltmer. 35,2% av alla nya mopeder är nu eldrivna. Detta innebär att sektorn är på väg att sluta erbjuda nya bensinmopeder från 2025 och att helt fokusera på el. Mopederna elektrifierar också snabbt; 29,4 procent av nyförsäljningen är elektrisk. Totalt är mer än 94.617 7,2 elektriska skotrar på väg, 1.322.577 procent av den totala (XNUMX XNUMX XNUMX).

Idealisk lösning för korta och medelstora avstånd
Enligt RAI Association ser fler och fler människor värdet av en skoter för deras resebehov. Scootern är ett idealiskt transportmedel för korta och medelstora avstånd upp till cirka 25 till 30 kilometer. Det genomsnittliga pendlingsavståndet är 19 kilometer, med vilket den moderna mopeden och mopeden erbjuder ett hållbart alternativ för både privat och affärsbruk. Royal RAI Association.

Läs också: 35% fler husvagnar registrerade under första halvåret 2021

Utskriftsvänlig, PDF och e-post