Barn från Best som använder skoltransporter (cirka 180 elever) kan också välja att resa till skolan under tillsyn från och med nu med kollektivtrafik. Kommunen använder "resekompisar" för detta. Det här är handledare som hjälper barnen att öva sig på att resa med buss eller tåg tills barnen kan göra det själva. Liknande "resekompisar" har redan använts någon annanstans i Nederländerna.

Den oberoende facktidningen Passenger Transport Magazine schrijft att dessa resekompisar distribueras genom välfärdsorganisationer. "Det är också möjligt att låta en volontär från studentens nätverk fungera som handledare", säger kommunen, som betalar kostnaderna för abonnemanget på kollektivtrafiken för båda till Eindhovens Dagblad. ”Oberoende resor bidrar till utvecklingen av unga människor och ökar självständigheten. Det kan också vara ett förspel till oberoende resor till vidareutbildning. ”

”Växlingen” från studenttransport till självständig resa är inte obligatorisk, betonar ansvarig rådman Ria van der Hamsvoord. ”Det är och förblir ett fritt val. Vissa föräldrar och barn har redan anmält sig. Vi kommer att få erfarenhet av detta inom en snar framtid. ” Barn som inte kan resa till skolan självständigt på grund av funktionshinder eller som går i specialundervisning är berättigade. Liksom studenter som måste resa mycket långt till en skola som passar deras religion eller filosofi.

Läs också: Scheveningen ser fram emot dig genom konstverk

Best of kommun använder 'resekompisar' som frivilliga handledare
Utskriftsvänlig, PDF och e-post