I fredags gick den sista regionen i vårt land, region söder, på sommarlov. Trots de olika koronainfektioner i Europa ska många holländare resa med sin husvagn eller hopfällbara släp en av dessa veckor eller har redan gått. Campingplatserna i Europa fyller sig långsamt. För att vara väl förberedd för en semester höll ANWB och Autotaalglas en semesterkontroll förra lördagen mellan 7:00 och 12:00 vid gränsövergången vid Hazeldonk-parkeringen för semesterfirare som vill resa med sin bil och husvagn till Belgien , Luxemburg och Frankrike. Denna semestercheck hålls varje år av ANWB så att semesterfirare kan resa säkert.

ANWB rapporterar att dessa tjänster användes bra förra lördag morgon. Totalt 16 husvagnar, 1 hopfällbar släpvagn, 1 husbil och 50 bilar kontrollerades för eventuella defekter. De flesta bilarnas tekniska skick var ganska bra. Det var främst små saker, som att byta ut lampor och defekt nummerplåtsbelysning. En husvagn hade ett fel i bromsljuset och det fanns husvagnar som var överbelastade. Det fanns till och med en husvagn som var över 200 kilo överviktig, vilket kan leda till farliga situationer under körning. I en bil bröts fjädern på en stötdämpare som ägs av ANWB hänvisade till väghjälpsstationen i Breda för att få detta reparerat.

Läs också: Stränga regler för holländare som reser till Tyskland

Utskriftsvänlig, PDF och e-post