Roel Salden lämnar ProRail den 1 september som chef för trafikkontroll. Enligt pålitlig Bronnen nyheten kommer om en vecka med Telegraaf att Prorail meddelar att linjer kan vara ur drift på grund av brist på personal. Järnvägschefen har fortfarande minst 60 lediga platser som inte alla kommer att tillsättas på kort tid. På torsdag och fredag ​​inställdes tåg på sträckorna Utrecht Centraal-Arnhem Centraal, Ede-Wageningen och Barneveld Zuid och Utrecht Centraal och Rhenen eftersom en flygledare ringde in sjuk i sista minuten. Förra helgen slogs den igen för, enligt deras egna ord, ”den nu kända underbemanningen".

Tidigare i år kunde tåg inte köras eller var begränsade på grund av underbemanning. I de flesta fall är personalproblemen relaterade till trafikkontrollposten i Utrecht. Roel Salden, chef för trafikkontroll på ProRail, har nu meddelat att han lämnar den 1 september. Han sägs ha sagt till anställda att han inte skulle vara rätt person för att '' få ordning på grunderna '' vid trafikkontrollstationerna.

rover

Ett problem är svårt att hantera, men besväret kan ibland vara begränsat. Nu när ProRail ibland tunnar ut tågtrafiken på grund av personalbrist, vill Rover åtminstone uppmärksamma att ge korrekt reseinformation. Rover tycker att situationen är mycket irriterande och säger att detta förtjänar stor uppmärksamhet inom ProRail. Dessutom påpekar Rover några stora fel i reseinformationen. Till exempel uppgav ProRail att färre Intercity -tåg kördes mellan Amersfoort och Amsterdam, medan det i praktiken inte fanns några Intercity -tåg alls. Även sista gången detta problem uppstod var reseinformationen bristfällig.

Läs också: ProRail vill att miljarder ska förbättra banan 

ProRail
Utskriftsvänlig, PDF och e-post