De skulle åka på semester nästa vecka, men de fick ett mejl med avbokningen på fredagseftermiddagen vid 16.55 -tiden. Snyggt enligt konstens regler skickade Vacansoleil ut de dåliga nyheterna strax före sin egen stängningstid och strax före helgen så att ingen kan ringa. Samtidigt kunde besvikna offer svalna i några dagar innan de kunde svara. Det var därför inte möjligt att begära svar från Vacansoleil förrän på måndagsmorgonen. Det är tråkigt på RTL Nieuws webbplats berättelse av Hans och Christel, som för övrigt inte är de enda. Dussintals människor delar med sig av sin frustration och besvikelse på sociala medier.

överbokning 

En förfrågan med Vacansoleil från RTL Nieuws visar att minst 160 semesterfirare fick ett mejl om att deras semester hade ställts in. Semestern var betald och resplanen var redan inne. Semestern, som sköts upp förra året och äntligen kunde fortsätta att ställas in, möts av många missförstånd. Avbokning på grund av skogsbränder eller översvämningar är all förståelse men överbokning på grund av ett systemfel?

(artikel fortsätter efter bild)
Vacansoleil Eindhoven

en stor incident

Researrangör Vancansoleil sent i en reaktion till RTL Nieuws att på grund av ett övertagande har campingplatser som faller under Iris -gruppen blivit överbokade. Det här är campingplatser som Iris Parc Le Château de Galaure där stänk i vattenparken eller i sjön med stranden intill inte är ett alternativ i år. Vacansoleil informerade minst 150 personer i ett mejl om att bokningar inte gick bra på grund av ett systemfel.

Berörda semesterfirare är missnöjda med kommunikationssättet. Vissa tyckte att posten var ett skämt, enligt en rundtur på RTL Nieuws. De är besvikna över att Vancansoleil var dåligt eller oåtkomligt i flera dagar.

"Så irriterande som det kan vara, det händer varje säsong. Vi har 550 campingplatser och gör 55.000 XNUMX bokningar per år. Då går det ibland fel. Men vi letar alltid efter ett alternativ annars får folk tillbaka pengarna."

talesperson Vacansoleil

Talsmannen kallar det "en stor incident". "Men vi letar efter ett nytt alternativ för alla dessa människor, och om det inte fungerar får folk tillbaka sina pengar." Ändå orsakar denna avbokning mycket stress för de drabbade semesterfirarna.

Läs också: Gränsöverskridande godstransporter bör vara mer flexibla

Utskriftsvänlig, PDF och e-post