KNV slår larm med sina medlemmar för att förhindra att arbetsgivare måste betala tillbaka det stöd de fått. Den 31 oktober 2021 är tidsfristen för att begära den slutliga beräkningen med avseende på den första ansökningsperioden NU. Enligt branschorganisationen är det lämpligt att vara uppmärksam på detta, för om arbetsgivare inte begär den slutliga beräkningen i tid kan detta leda till att hela förskottet återbetalas. UWV: s forskning visar dock att endast 37,4% av arbetsgivarna inom transport- och logistiksektorn hittills har begärt den slutliga beräkningen.

hämnd

UWV: s forskning visar att 2.777 4.436 av 31 2021 arbetsgivare inom transport- och logistiksektorn ännu inte har begärt sin slutliga beräkning. För det nödstöd som arbetsgivare fick under den första stödperioden kan arbetsgivare begära en slutlig beräkning fram till XNUMX oktober XNUMX.

"Det finns fortfarande tid. Men arbetsgivare som inte ansöker om den slutliga beräkningen riskerar att de kommer att stöta på problem senare. Ingen slutgiltig beräkning innebär att ersättningen sätts till noll och du måste därför betala tillbaka hela ditt förskott. Så det det faktum att vi nu ligger på bara 37,4% är oroande. "

Janet Helder, styrelseledamot på UWV

Upptagen på revisorer

Arbetsgivare som behöver en tredjeparts- eller revisionsberättelse har ett ytterligare problem. Enligt Helder är det oerhört hektiskt för närvarande med bokförare och revisorer. Därför är det verkligen viktigt att arbetsgivare vet att de måste vidta åtgärder själva och att de måste komma igång nu.

37% omedvetna

Av de arbetsgivare som ännu inte har lämnat in en ansökan anger 44% att de fortfarande samlar in dokument eller väntar på tredje parts eller revisors uttalande. Cirka 15% säger att de medvetet väntar. Men 37% av arbetsgivarna vidtar inga åtgärder, eftersom de inte är tillräckligt informerade om att de själva måste begära den slutliga beräkningen.

Hjälp till arbetsgivare

Arbetsgivare kan begära sin slutliga beräkning sedan den 7 oktober 2020 och ansökan måste lämnas in före den 31 oktober 2021. Den slutliga beräkningen är nödvändig för att avgöra till vilket slutbidrag arbetsgivaren har rätt. För detta ändamål beaktas den faktiska lönesumman och den faktiska förlusten av omsättning. Vad en arbetsgivare måste göra för att begära en slutgiltig beräkning har UWV på detta informationssida förklarade. UWV hjälper arbetsgivare på väg genom förklaringsvideor, steg-för-steg-planer och simuleringsverktyg. Dessutom är det möjligt att ringa UWV -telefon NU på 088 - 898 20 04. Du kan begära en slutlig beräkning. Här.

Läs också: Regionala skillnader i registrering (jordbruks) byggfordon

webbplats UWV
Utskriftsvänlig, PDF och e-post