Ägarna till företaget bakom Car Driver Deals har förklarats personligen i konkurs. Limburg -domstolen har också förklarat bröderna Geert och Jan Golsteijn från Maria Hoop och Stevensweert personligen i konkurs. Det betyder att de inte längre har tillgång till sina egna ägodelar och pengar. GnP Maasdal Concepts BV i Maasbracht förklarades också i konkurs. Tidigare den 15 juli 2021 förklarades Atvangarde BV i konkurs efter att Huiskes Kokkeler Autolease BV begärde konkurs.

Car Driver Deals har varit i hårt väder sedan början av juni efter att leasebilarna samlats in från cirka tre tusen kunder. Betalningsrestansen uppstod redan förra året, vilket resulterade i att företaget har utestående betalningar på förmodligen femtio hyresföretag. Vi visste mer genom att en av de tidigare personalen besökte vår Pitane Blue -redaktion Information om praxis. 

pyramidspel

Systemet ser ut som ett pyramidspel. Ett pyramidspel är ett system där deltagarna gör en investering och också försöker övertyga andra om att delta, varefter investeringarna från nykomlingarna används för att klara befintliga kunders skyldigheter, att leasa och överföra bilar. Investeringen varierar vanligtvis från några tusen till tiotusentals euro. Depositionen för de som rekryteras går till dem ovanför dem i pyramiden. En av de tidigare ägarna av Car Driver Deals vägrade att höra några uttalanden om bedrägerier.

Läs också:  Fem hundra offer rapporterar till advokat

bilar återvinns massor
Utskriftsvänlig, PDF och e-post