Vilken kommun förtjänar den prestigefyllda titeln Cykelstad 2022? För att svara på den frågan söker Fietsersbond cykeljurymedlemmar i hela Nederländerna. Bedömning kan göras direkt via www.fietsstad.nl. Jurymedlemmar har också en chans att vinna nya Gazelle Bloom C7 HMS till ett värde av 2.499 XNUMX euro.

Där Veenendaal tog hem toppriset 2020 är allt möjligt igen för valet 2022. Vilken kommun har tagit stora steg inom cykelsäkerhet, byggande av bra cykelleder och cykellycka? Varje cyklist kan nu uttala sig i en ny upplaga av den största cykelforskningen i Nederländerna.

”Vi söker en riktig professionell jury för Bicycle City 2022: alla cyklister i Nederländerna. För den bästa experten för att bedöma om din kommun är cykelvänlig är du som cyklist! Oavsett om du är en bagagebärarstudent, en äldre semesterfirare, en lastcykelförälder eller en pendlare. Vi är alla experter av erfarenhet. Varje kommun räknas, hur liten eller stor den än är: från Aa och Hunze till Zwolle och från Zwijndrecht till Aalsmeer. ”

Cyklistförbundets chef Esther van Garderen.

Domare för varje kommun

Cykeljuryns medlemmar kan belysa funktionella frågor som utrymme på cykelvägar, justering av trafikljus och kvalitet på asfalt. Den inre jurymedlemmen glöms inte bort, eftersom det mycket mer subjektiva "cykelglädje" och "cykelupplevelse" också diskuteras. Kort sagt: bedömning är för varje cyklist i varje kommun. Förutom titeln Bicycle City 2022 finns det också specialutmärkelser för till exempel den snabbaste klättraren i rankingen. Inte bara kommuner kan vinna priser. Genom att fylla i undersökningen via bicyclecity.nl alla deltagare har en chans att vinna fina priser, inklusive Gazelle Bloom C7 HMS till ett värde av 2.499 XNUMX euro.

Stöds av Gazelle

Bicycle City 2022 möjliggörs delvis av Gazelle. Enligt Mirjam van Coillie, marknads- och innovationsdirektör på Gazelle, passar det här valet perfekt in i Gazelles mål att få människor att cykla fler kilometer. ”På grund av ökningen av e-cyklar cyklar fler och fler människor, även för pendling. Cykling erbjuder mycket: det gör dig friskare, du fastnar inte i trafiken, du släpper inte ut CO2 och du har inga parkeringsproblem. På Gazelle gör vi allt vi kan för att göra cyklingen riktigt roligare. Med fina, bekväma elcyklar, anslutna cyklar med pannhjälp och stöldskydd, you name it. ” Som en stolt partner till Fietsersbond stöder Gazelle därför Bicycle City -valet som huvudsponsor, inklusive den vinnande familjecykeln Bloom C7 HMS, enligt Fietsersbond. 

Foto ovan: Bildbank Fietsersbond. 

Läs också: Terrorhot från flygplatsen i Kabul avslutar plötsligt evakueringen

Utskriftsvänlig, PDF och e-post