Det är dags, NS rapporterar att från måndag 6 september kan frisiska resenärer resa två gånger i timmen med sprinteren från Leeuwarden-Meppel direkt till Zwolle. Detta i sin tur sparar restid. För närvarande måste dessa resenärer fortfarande byta tåg i Meppel. Resenärer som reser med tåg från Wolvega, Akkrum eller Grou-Jirnsum till Zwolle kommer att spara cirka 10 minuter i tid med denna direktanslutning. Den direkta anslutningen till Zwolle är möjlig tack vare investeringar från bland annat provinsen Fryslân.

Egentligen skulle denna direktanslutning bara börja någon gång i december, men tack vare byggandet av ny infrastruktur runt Zwolle av ProRail kan denna direktanslutning från Leeuwarden-Meppel till Zwolle redan starta den 6 september. Sprinteren blir också lite snabbare, på hela resan från Leeuwarden till Zwolle sparar detta 1 minut. Detta gynnar i sin tur tågpassagerare i Leeuwarden som måste övergå till tåget till Groningen.

Justeringen av denna tidtabell är ett viktigt steg i ambitionen att snabbare ansluta norr och Randstad. NS, ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning, ProRail och partnerna i nordöstra Nederländerna är i ständig dialog om att göra Zwolle -anslutningen mer robust och snabbare. Denna sprinter kör på denna rutt två gånger i timmen från måndag till fredag ​​från morgonen till 20:00. Sprinteren kör på denna rutt en gång i timmen på kvällarna och på helgerna.

Läs också: Nya mobilitetsnav med gemensam transport öppnade

Utskriftsvänlig, PDF och e-post