Dutch Railways (NS) räknar med en hektisk september månad. Speciellt nu när studenter från MBO, HBO och universitetet får gå fysiska klasser igen och börja använda tåget och annan kollektivtrafik massor igen. För att klara folkmassorna används extra tåg också under rusningstid, vilket var fallet före coronakrisen.

NS märker att publiken på tågen ökar igen. Jämfört med före krisen är andelen resenärer på vardagar för närvarande cirka 60 procent. I helgen är detta 80 procent. NS vågar ännu inte ge en uppskattning av passagerarflödet i september. NS sa tidigare att det räknade med en liten återhämtning under andra halvan av året, eftersom studenter kommer att börja resa igen och antalet social-fritidsresenärer förväntas öka ytterligare. Företaget tror att pendeltrafiken fortfarande kommer att ligga efter.

Extra folkmassor förväntas också under F1 -helgen i Zandvoort 3 till 5 september. Under denna långhelg, var femte minut mellan 7.30:22.00 och 10.000:300, går det ett tåg mellan Amsterdam Central och Zandvoort aan Zee. Detta gör att upp till XNUMX XNUMX resenärer kan tas med till loppen och tillbaka per timme. För att kunna genomföra denna tidtabell anställer NS XNUMX extra personal varje dag.

Rotterdam station
Utskriftsvänlig, PDF och e-post