I början av det nya läsåret är det viktigt för alla trafikanter att vara uppmärksamma. Detta gäller säkert motoriserad trafik i ögonblick strax före och efter skolan. Extra vaksamhet krävs i skolmiljöer. Försök att undvika skolmiljöer precis före och efter skolan på din rutt så mycket som möjligt.

Se till att hålla tillräckligt med avstånd till cyklister när du kör dem. Detta innebär: minst 1 meter inne i bebyggda områden, 1,5 meter utanför bebyggda områden. Det är också viktigt att respektera hastighetsreglerna: 30 km/h är inte till för att mobba dig som bilist. Det tjänar till att garantera trafiksäkerheten för alla trafikanter.

Se till att hålla tillräckligt med avstånd till cyklister när du kör dem. Detta innebär: minst 1 meter inne i bebyggda områden, 1,5 meter utanför bebyggda områden. Det är också viktigt att respektera hastighetsreglerna: 30 km/h är inte till för att mobba dig som bilist. Det tjänar till att garantera trafiksäkerheten för alla trafikanter.

Pitane-programvara

förberedelse

Föräldrar undrar ofta om i vilken ålder deras barn kan börja skolan ensam för första gången. Det beror på många faktorer, till exempel vägen du måste färdas, trafikmängden, barnets mognad, hans erfarenhet av trafik, etc. Studier visa att barn mellan 8 och 9 år inte kan hantera alla trafiksituationer. Så du ska inte överskatta ditt barn. Det är därför viktigt att du studerar och övar vägen till skolan innan du skickar ditt barn på väg ensam. Så ta en titt på vilken väg som är mest lämplig för att gå till skolan. Det är inte alltid den kortaste vägen. Ibland är en lite längre rutt med färre korsningar eller farliga punkter mer lämplig som resväg.

Det är viktigt att du förr eller senare låter ditt barn gå självständigt i skolan. Att fortsätta lämna dina barn med bil säkerställer inte bara att dina barn inte lär sig att röra sig självständigt i trafiken, det ökar också den möjliga konflikten i närheten av skolorna mellan motoriserad trafik och utsatta trafikanter.

Läs också: Mobilitetsexperten ber om mod från politikerna

cykla i Neder-Over-Heembeek
Utskriftsvänlig, PDF och e-post