Många restriktioner som gäller på grund av coronapandemin kommer att försvinna den 1 september. Också goda nyheter för bar-goers och festfolk. Kaféer kan hålla öppet så länge som före coronakrisen, dans kan äga rum här och där och alla kan gå tillbaka till kontoret. Flandern är sannerligen inte i dålig form när skolportarna svänger upp. Enligt siffror från Care and Health är drygt 60 procent av de flamländska gymnasieeleverna helt vaccinerade idag.

Reglerna för begravningar, kommunioner och klubbar kommer också att släppas. Det betyder att soffbord och andra fester tillåts igen. Och att privata klubbar kan öppna igen. Även om människor fortfarande måste bära en munmask där för att gå in och ut ur verksamheten, men också under rörelser i själva verksamheten. Dricker något stående, eller vid baren, kan också igen. Dans är också tillåtet igen bröllop. Det obligatoriska stängningstid kommer att lyftas och serveringsanläggningar kan förbli öppna så länge de vill, med beaktande av de kommunala eller kommunala bestämmelserna där de ligger.

Brussel

Det är bara Bryssel som ännu inte tar tyglarna. Den belgiska huvudstaden är ännu mindre avancerad med vaccinationer än resten av landet. Stadsfullmäktige överväger att be kafé- och restaurangbesökare om ett koronapass. Det kan uppmuntra människor att fortfarande få ett skott. Utanför Bryssel kan nattlivet komma igång igen. Det är till och med möjligt att dansa igen, även om det först tycktes behöva vänta. Dans är officiellt endast tillåtet på en privat fest, men med en sms -inbjudan från till exempel kaféägaren kan en utekväll också kallas det.

Läs också: Taxi mer populär än någonsin på grund av coronakrisen

Dans är också tillåtet vid bröllop.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post