Holländarna har börjat cykla betydligt mer de senaste fem åren och väljer alltmer en e-cykel. År 2020 täcktes i genomsnitt 254 fritidscykelkilometer per person, vilket är 30% fler än 2019. ANWB undersöker hur dessa kilometer upplevs. Alla som någonsin åker på en cykeltur kan nu delta i ANWB -cykelundersökningen. 

Medlemmar i ANWB gillar att gå ut för en trevlig cykeltur. Och med mer än 33.000 XNUMX km cykelvägar finns det mycket att välja mellan. Cykling är hälsosamt och roligt, men det är också mycket upptagen på stigarna och därför mindre säkert. Cyklisternas erfarenheter kan användas för att förbättra både upplevelsen och säkerheten på stigarna. De frågeformulär kan fyllas i fram till torsdagen den 30 september. Resultaten kommer att delas med varje provins i höst. 

Tidigare forskning

År 2016 forskade ANWB också kring fritidscyklisters önskemål och behov. Mer än 11.000 ​​XNUMX cyklister deltog i denna studie vid den tiden. Vägytan, platser att pausa och skyltning var de viktigaste punkterna för förbättring. I Randstadprovinserna och Zeeland nämndes trängseln på cykelvägarna som en fjärde förbättringspunkt, enligt ANWB.

Bild nedan: ANWB bildbank.

Läs också: Rop om hjälp för bevarande av turist- och konferensinfrastruktur

Utskriftsvänlig, PDF och e-post