I och med förnyelsen av laddinfrastrukturen vid Rembrandt Park -projektet av fastighetsutvecklaren Boelens de Gruyter, blev 18 använda EVBox laddpunkter tillgängliga. Tillsammans med EVBox Group donerade de dessa laddningsställen till ROC i Amsterdam och Keizer Karel College i Amstelveen för utbildningsändamål.

I Nederländerna och flera västeuropeiska länder finns det en ökande efterfrågan på tekniskt utbildad personal, från svetsare och byggingenjörer till arkitekter och elektriker. På grund av energiomställningen, bland annat, saknar de tekniska sektorerna i Nederländerna tiotusentals skickliga personer. På ROC i Amsterdam och Keizer Karel College (KKC) i Amstelveen ligger fokus på teknik och unga människor kommer i kontakt med det i tidig ålder.

Utbilda unga människor för en elektrisk framtid

ROC, MBO College Westpoort, har en separat mobilitetsteknisk gren där studenter kommer i fysisk kontakt med alla typer av tekniker, inklusive bilteknik. KKC är en gymnasieskola med ett så kallat technasium, en praktikorienterad havo- eller vwo-utbildning. Att arbeta med laddstationer är det första för både elever och lärare på båda yrkesskolorna. Denna första introduktion till laddinfrastruktur förbereder studenterna för en elektrisk framtid.

Maxime van Gelder, affärsutvecklingschef Benelux på EVBox och tidigare student, överlämnade laddningsstationerna till Sietske Roos, tekniker och lärare i nederländska vid Keizer Karel College i Amstelveen.

Bristen på välutbildad teknisk personal går inte miste om Laadpunt Nederland, installationspartner för EVBox. De letar efter flera mekaniker och erbjuder även praktik för att underlätta övergången till arbetsmarknaden och på så sätt rekrytera mer tekniskt orienterade studenter.

Att ge laddstationer ett nytt liv

Boelens de Gruyter är ett fastighetsbolag där utvecklingen av effektiva lösningar för hållbart (åter) bruk spelar en viktig roll. På grund av ombyggnaden av byggnaden vid Nachtwachtlaan 20 i Amsterdam, gav Boelens de Gruyter i uppdrag att ta bort laddstationerna på plats.

Laddningsstationerna är fortfarande fullt fungerande, men eftersom hela området byggs om måste de ta plats. Som en följd av den tekniska utvecklingen under de senaste åren beslutades att ersätta dessa stationer med en nyare generationens laddare. Som ett instrument i utbildningen får dessa stationer nu ett andra liv. Laadpunt Nederland demonterade laddstationerna och levererade dem sedan till båda tekniska skolorna.

KKC fick 5 laddstationer med 10 laddpunkter. ROC tilldelades 4 laddstationer med 8 laddpunkter. Båda skolorna ser fram emot det kommande läsåret där eleverna kan lära känna denna nya teknik och deras framtid för första gången, enligt EVBox Group.

Utskriftsvänlig, PDF och e-post