Skyldigheten att möta masker i kollektivtrafiken börjar bli svår i praktiken. Det säger president-direktör för NS Marjan Rintel i en intervju med BNR Nieuwsradio. ”Naturligtvis ser jag nu gradvis i praktiken att det börjar bli svårt. Ingen förstår det längre, sa toppkvinnan.

Människor behöver inte bära munskydd i köpcentret Hoog Catharijne vid Utrecht centralstation, men de måste bära en mask på NS -stationen och på tåget också, indikerar Rintel i samtalet. Om coronaåtgärderna faktiskt ändras den 20 september och människor inte längre behöver hålla sig 1,5 meter bort, kommer masker inte längre att behövas i tåget, enligt Rintel. Men om siffrorna är mycket nedslående och att 1,5 meter inte släpps kommer NS att behålla munhättan i tåget, säger toppkvinnan. "Men då måste vi se till att vi gör det tillsammans."

Enligt Rintel har resenärer svårt att bära masken, de kallar varandra till ansvar och aggression uppstår också. ”Då tänker jag: då måste du eller säga att vi kommer att göra det och sedan kommer vi också att verkställa det och sedan kommer vi att göra det överallt, eller så gör vi det inte. Nu är det lite hälften. Så vi måste göra ett val någon gång, säger Rintel till BNR.

Enligt en NS -talesman ska hennes ord ses som en uppmaning att komma med konsekvent politik på detta område. ”Problemet är nu inkonsekvensen. Det blir komplicerat för resenärer var man ska ha ansiktsmask och var inte. "

Läs också: Fler och fler folkmassor på vägarna och på tåget

resa med mask
Utskriftsvänlig, PDF och e-post