CUBE och BMW presenterar ett nytt cykelkoncept på IAA Mobility i München: den BMW-inspirerade CUBE Concept Dynamic Cargo. Den trehjuliga lastcykeln med innovativ lutningsteknik är kompakt, mångsidig, praktisk och åker som en vanlig cykel. Det är en cykel med många möjligheter och erbjuder en lösning för framtidens stadsrörlighet.

Grunden för trehjuliga CUBE Concept Dynamic Cargo är huvudramen på framsidan, som lutar i böjningen. En innovativ lutningsmekanism säkerställer att cykeln och lasten förblir säkra och stabila i varje böj, samtidigt som den naturliga känslan av att cykla på en klassisk cykel bibehålls. Eftersom kroppen förblir horisontell i alla situationer märks den extra vikten knappast. Den elektriska drivlinan styrs av inmatning från pedalerna och gör att cykeln, som drivs av de två bakhjulen, känns intuitiv och pålitlig. Och tack vare konceptet CUBE ONE SIZE är lastcykeln lämplig för ryttare från 1,50 till 1,90 m i höjd. Innovativa tillbehör för att bära bagage och/eller barn och extrautrustning för alla väderförhållanden kompletterar det sofistikerade konceptet.

”Framtidens rörlighet är en av vår tids viktigaste utmaningar. En av få lösningar som redan har bevisat sig är elcykeln. Vi vill aktivt hjälpa till att designa och tillämpa nya mobilitetslösningar. Inspirerad av tanken på BMW har vi lagt allt vårt kunnande i utvecklingen av denna lastcykel. Vi har skapat en ultrakompakt, smidig och säker cykel som alla kan använda och är roliga att åka. Det elektriska stödet möjliggör mångsidig användning, även utanför tätorten. Den kompakta designen säkerställer att cykeln är lätt och säker att manövrera och tack vare de flexibla transportalternativen kan nästan allt transporteras. ”

Andreas Foti, chef för CUBE.
CUBE Concept Dynamic Cargo

”Som en premiumleverantör för individuell rörlighet bidrar BMW Group aktivt till att skapa framtidens livliga stad. Med tanke på ökningen av trafiktätheten i stadskärnor kan koncept för mikromobilitet, till exempel lastcyklar, ge ett viktigt bidrag till att förbättra stadsrörligheten. Det är därför vi medvetet ser bortom kärnverksamheten i vårt företag. BMW Group har redan tidigare presenterat innovativa lösningar inom mikromobilitet. Med CUBE Concept Dynamic Cargo visar våra ingenjörer än en gång att de kan överföra kunskap från fordonssektorn till koncept med mikromobilitet. För att stimulera genomförandet av detta är samarbete med partners från relevanta branscher attraktivt. Vi är därför glada över samarbetet med CUBE. ”

Jochen Karg, chef för fordonskoncept i divisionen New Technologies and China, BMW Group.

CUBE Concept Dynamic Cargo kan ses från 7 till 12 september på IAA Mobility i München. För mer information om CUBE Concept Dynamic Cargo, besök www.cube.eu/mobilitet

Läs också: ANWB startar test med app som samlar transportmedel

Utskriftsvänlig, PDF och e-post