Personer som lämnar en delad skoter på en plats där den påverkar andra, till exempel mitt på trottoaren, kan från och med nu få böter. Om skotern måste flyttas måste användaren betala en avgift på 50 euro. Och om människor regelbundet gör misstag kanske de inte längre får hyra en skoter alls. Företaget felyx, en av de största leverantörerna av delade skotrar i Nederländerna, meddelade detta på torsdagen.

För att bevisa att skotern är parkerad korrekt ombeds användarna att ta ett foto av fordonet och dess omgivning. Regeln testades först i Eindhoven och har nu också införts i Groningen, Delft, Den Bosch, Haarlem och Bryssel. Senare måste straffet också införas i Amsterdam, Rotterdam och Haag. Personer som parkerar scootern snyggt kan få gratis körminuter som belöning.

Foto ovan: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Läs också: Fler rapporter i sommar på ANWB Alarmcentrale

Utskriftsvänlig, PDF och e-post