Om vi ​​ska tro Andreas Scheuer kan vi resa in i framtiden från och med nästa år. Förbundsministeren för transport och digital infrastruktur uppmanar alla att resa till Hamburg mellan 11 och 15 oktober 2021 och besöka den 27: e ITS -världskongressen. Hamburg är en idealisk plats för kongressen. Staden är inte bara hem för fascinerande testplatser och innovativa projekt, i många år har mycket kreativa lösningar utvecklats för att lösa transportproblem i stadsområden. Och där innovationer inom mobilitet möts, är TOMP API aldrig långt borta som en del av lösningen.

framtidens rörlighet

Den röda tråden för kongressen är: ”Upplev framtidens rörlighet nu”. Experter från hela världen kommer att träffas och utbyta erfarenheter. Att tillsammans utveckla idéer om hur man kommer från A till B i framtiden, oavsett om det är i städer eller på landsbygden. Detta utbyte av information och kunskap om pågående projekt är viktigt i dessa utmanande tider där vi för närvarande lever.

(texten fortsätter under bilden)
Andreas Scheuer, förbundsminister för transport och digital infrastruktur

Världskongressen om intelligenta transportsystem (ITS) underlättar och påverkar globala diskussioner om teknik
och tjänster. Varje år arrangeras ITS på en annan plats och är en internationell mötesplats där mer än 12.000 XNUMX deltagare från Europa, Amerika och Asien möts.

rörlighet

Traditionell rörlighet är en blandning av privatbilsägande och kollektivtrafik. MaaS och MOD använder en plattform och personliga användargränssnitt för att ge multimodal "mobilitet" för alla användare med besparingar och produktivitetsvinster. För att uppnå detta behövs förändringar i intäktsmodeller, användarvanor och subventionering av kollektivtrafik. Teknikerna bakom automatiserad och "smart" körning erbjuder betydande fördelar för leverans av varor. Pappersarbetet kan minskas, medan flottans utnyttjande och lastspårning kan förbättras. Automatiserade och elektrifierade fordon utlovar fördelar för hub-till-hubb och sista milstrafiken i städer. 

TOMP

Digitalisering av en fysisk infrastruktur gör rörligheten smartare för alla med tillhörande fördelar med mer effektivt underhåll och kapitalförvaltning. Men hur delar vi data från dessa system samtidigt som vi behåller en hög integritetsnivå, tillförlitlighet och datasäkerhet? Kan vi uppgradera äldre system? Kort sagt, det här är alla frågor som vi nu funderar på. Vi gör detta i ett europeiskt sammanhang inom arbetsgrupper som TOMP -arbetsgruppen och på global nivå inom ITS, där samma TOMP API -arbetsgrupp är en länk i den stora rörlighetskedjan. Efterfrågan på stadsrum är enorm för både passagerare och godsvagnar. Men också aktiva lägen som promenader och cykling, och glöm inte parkering. 

”ITS -kongresserna samlar ett imponerande antal intressenter från intelligenta transportsystem (ITS) från den offentliga och privata sektorn som möts för att lära av varandra om de senaste innovationerna inom produkter, tjänster och relaterade metoder inom smart mobilitet. Hjärtat av ITS -kongressen . "

under ITS -konferens kommer att vara medlemmar i arbetsgruppen för TOMP API introduceras. Presentationen är den 13 oktober, från 16:00 till 17:00, Messe - B3 - Hall 7.

Läs också: TOMP API version 1.2.0 på väg som den öppna standarden för MaaS

Automatiserade och elektrifierade fordon lovar vinster för hub-to-hub och "last mile" -leveranser i städer.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post