Den flamländska ministeren för rörlighet och offentliga arbeten Lydia Peeters reformerar och förenklar förfarandena inom Pendelfonds. Den flamländska regeringen ger sitt slutgiltiga godkännande till detta. ”Hållbarhet och administrativ förenkling är två av de fyra pelarna i min politik och går samman i denna reform av pendelfonden”, sade minister Peters. 

”Jag lät utvärdera Pendelfonds och det visade att godkännande och uppföljning av subventioner för Pendelfonds borde vara enklare. Vi vill undvika förfaranden och byråkrati som avskräcker människor från att lämna in projekt. Jag vill skapa en cykelambition och cykelreflex i företag, förenkling av procedurerna för Pendelfonds är en del av detta. En ny ansökningsomgång kommer snart att följa för att möjliggöra hållbara rörlighetsprojekt. ”

”Företag är en avgörande länk i övergången till en hållbar pendeltrafik”

Flamländska minister för mobilitet och offentliga arbeten Lydia Peeters

Pendelfonds subventionerar projekt som främjar hållbar pendeltrafik. Projekt som syftar till att minska antalet bilresor inom pendeltrafik kan vara berättigade till bidrag från fonden. Företag eller andra privata institutioner, men även lokala eller provinsiella myndigheter eller andra offentliga institutioner (i samarbete med en privat partner) kan ansöka om bidrag. Sedan 2007 har totaltt Pendelfonds 25,8 miljoner euro i subventions betalas till företag. Totalt var mer än 300.000 XNUMX anställda inblandade.

En grundlig utvärdering 2020, i samarbete med Provincial Mobility Point, tillsynsnämnden och Department of Mobility and Public Works, visade att för lite investeras i samarbete mellan företag. Det är bara 18 procent. "Vi ser också att de senaste åren går de flesta subventionerna till de stora företagen", sade minister Peters. Därför kommer bland annat det maximala subventionsbeloppet att höjas när en fil lämnas in tillsammans av flera företag. ”Denna förändring av Shuttle-fonden är avgörande för att stimulera samarbete mellan företag. Så att vi också kan motivera mindre små och medelstora företag att tillsammans lämna in ett projekt för hållbar mobilitet ”, säger minister Peters.

Läs också: Flamländskt mobilitetscenter i främmande händer

Pendelfonds subventionerar projekt som främjar hållbar pendeltrafik.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post