Säker trafik i Nederländerna (VVN) har börjat igen med kampanjen: ”Det är enkelt att delta”. Säker trafik Nederländerna gör allt för att kontinuerligt förbättra trafiksäkerheten. Till exempel samlar de in siffror om trafiksäkerhet och identifierar vilka trafikproblem de boende upplever i sitt grannskap. De ger också trafikråd och organiserar grannskapskampanjer, kort sagt, de är ständigt på topp med trafiksäkerhet i vårt land. Med kampanjen "Att delta är enkelt" försöker Veilig Verkeer Nederland att få alla att bidra till mer trafiksäkerhet. Den som sätter en fot utanför dörren är en deltagare i trafiken. Och alla som deltar i trafiken ansvarar för säkerheten i trafiken. Om vi ​​alla var medvetna om detta skulle det vara mycket säkrare på vägen.

"Tänk på effekten om alla beter sig lite säkrare på vägen. Om alla lägger ifrån sig sin smartphone medan de kör, om alla ger varandra utrymme, om alla tänder sitt ljus. En liten insats för en enskild trafikant, men det kommer att ha en enorm effekt om vi alla gör det här. "

Evert -Jan Hulshof - Direktör för säker trafik i Nederländerna.

Det här är små saker som: ring inte med telefonen i handen på cykeln, tänd ljuset på din cykel när det är skymning eller mörkt, sträck ut handen när du vill svänga till vänster eller höger, ring din cykelklocka en gång när du vill komma ikapp någon. Om du ska trimma i skymning eller mörker, se till att du är synlig genom att bära specialkläder och eventuellt belysning. Anpassa din hastighet till trafiksituationen, till exempel i ett bostadsområde eller på en skola. Avgå i tid så att du inte är stressad och har bråttom bakom ratten. Det här är alla slags små exempel som inte kräver någon ansträngning men förmodligen kan förhindra många olyckor. Fortkörning är nummer 1 i trafikproblem som rapporteras till Säker trafik Nederländerna. Denna trafikkampanj, som har pågått sedan 2019, är tänkt att göra alla medvetna om sitt trafikbeteende, ofta förändrar människor sitt beteende om de är medvetna om det.

Läs också: Förespråkar rökfria buss- och spårvagnshållplatser

Utskriftsvänlig, PDF och e-post