Busstransporter Nederländerna anser att regeringen bör förlänga coronastödet för bussföretag, eftersom bussresenärer fortfarande måste bära en mask. En stor del av resenärerna kommer att hålla sig borta så länge maskskyldigheten finns kvar i tränaren, argumenterar filialorganisationen.

”Skåpet håller en restriktiv åtgärd, samtidigt som vi kan arbeta mycket bra med koronakontroller. Då verkar det logiskt för mig att företagare kan fortsätta att använda stödåtgärderna, säger ordförande Theo Vegter. "När allt kommer omkring tänker folk också på detta för andra sektorer, till exempel evenemangssektorn."

Tränarsektorn har drabbats hårt av coronakrisen. Resebegränsningar har dramatiskt minskat efterfrågan på transporter. Och eftersom evenemang avbröts, stängdes skolor under långa perioder och passagerare tittade också ut ur trädet när det gäller dagsutflykter, företagarna, enligt Bus Transport Netherlands, gjorde praktiskt taget ingenting på länge. Många bussbolag skulle nu vara uppe i nacken. "Det faktum att maskskyldigheten kvarstår säkerställer att de små pengar som företagare kan tjäna på hösten sannolikt också kommer att vara utom synhåll."

Läs också: Munklock i taxin förblir i kraft

Utskriftsvänlig, PDF och e-post