Ungdomarna bland oss ​​kommer förmodligen att tänka: "vad pratar de om". Betamax tävlade med Video 2000 och VHS om standarden för videoinspelare på 6 -talet. Den striden vann VHS vid den tiden. Som det ser ut nu verkar det vara på väg åt samma håll med väte. Euro XNUMX, el eller väte. Det pratas mycket om elektriska transporter som ett hållbart alternativ till diesel eller bensin, men körningen på väte ökar också. Den stora frågan är vem som kommer att vinna denna kamp under de kommande åren. Väte är faktiskt inte ett bränsle utan en energibärare. Bilarna tankar väte, som omvandlas till elektrisk energi i fordonet av en så kallad bränslecell. 

I det nederländska klimatavtalet ser vätgas en "avgörande roll" i den nederländska energiomställningen. Väte- och bränslecellsteknologi måste spela en viktig roll i övergången till ett renare energisystem. Och ändå är vi i Nederländerna inte ledande när det gäller vätetankningsanläggningar. Planerna är klara för tankstationer i Amsterdam, Breda, Pesse, Rotterdam Airport, Schiphol och Utrecht. Målet är att kunna fylla på med väte i hela Nederländerna så snabbt som möjligt. Nätverket av vätgasstationer växer också utanför Nederländerna. Det finns nu 87 vätgasstationer i Tyskland. Det finns redan planer på att utöka detta till 2023 år XNUMX.

(texten fortsätter under bilden)
Fler vätgasstationer väntas under de kommande åren.

Utvecklingen av väte pågår för fullt i Drechtsteden. Stroomlijn deltar i väteinnovationstabellen, som underlättas av Drechtsteden Employers. Idén till en mobilitet HUB i Alblasserdam föddes där, tillsammans med Berkman bensinstationer och subventioner rådgivare IMC. Alblasserdams kommun anslöt sig snart och GRD deltar också. HUB är en plats där människor möts och underlättas i hållbar rörlighet. Väte och elektrisk laddning erbjuds. men också tjänster som gör rörligheten mer effektiv. Tänk på flex- och mötesplatser, kollektivtrafik, delade bilar, skotrar och cyklar. Även restauranger, sport och fritidsaktiviteter.

statlig innovation

Wijkhopper från Stoomlijn har lämnats in som en kandidat för 'Government innovation of the year 2021'. Ett val organiserat av föreningen för statlig ledning. Tillsammans med 40 andra bidrag finns Stroomlijn på deltagarlistan. Den 1 september kommer denna lista att reduceras till en kortlista på 10, som får ställa upp för en expertjury i ett 'Dragon's Den -format', varefter 3 finalister återstår att besöka av juryn. Därefter bedöms tillämpningen av dessa 3 innovationer i praktiken. Den festliga prisutdelningen kommer att hållas den 18 november i Ridderzaal i Haag.

ambassadör

Lisette de Lijster de Raadt har tjänat sina sporer på entreprenörssidan för målgruppstransporter. Hon tog över sin fars taxibolag i unga år och utökade det till en ledande målgruppsbärare. 2015 bytte hon till kundsidan, som hon nu använder sina specifika kunskaper och färdigheter för att arbeta med praktiska och hållbara transportlösningar. Lisette de Lijster de Raadt har sedan några månader varit ambassadör för applicering av väte i målgruppstransporter.

Läs också: Långt ifrån att vara ett nationellt nätverk av vätgaspåfyllningsstationer

Lisette de Lijster de Raadt - Ambassadör för ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning för tillämpning av väte i DGV
Utskriftsvänlig, PDF och e-post