Det har länge varit svårt eller inte möjligt att ansöka om ditt körkort. Och på grund av efterdyningarna av corona kan det fortfarande ta lång tid innan du kan ta ett körprov. Förmodligen kan alla fortfarande komma ihåg sitt körprov. För vissa en fruktansvärt spännande stund som har hållit honom eller henne vaken i nätter, och för andra en bit kaka. CBR har startat en ny kampanj för sociala medier, med den här kampanjen uppmärksammas körskolefinnare och körkortstips för unga människor. CBR ger tips för att klara ditt körkort på en gång. Dessa tips finns för att hjälpa unga människor att öka sina chanser att ta sitt körkort. Dessa tips hjälper dig att förbereda dig för din praktiska tentamen och ditt teoriprov och allt som följer med. 

Tydligen behöver du inte köra en perfekt åktur för att klara din praktiska tentamen, examinatorn vill se att du kör självständigt och säkert. Kampanjen kan ses på Instagram, YouTube och Facebook. Tipsen inkluderar: Välj en bra körskola genom att kontrollera framgångsgraden för den körskolan i förväg. Ange kostnaderna för ditt körkort i förväg så att du inte kommer att möta några överraskningar. Förbered dig på att få ditt körkort snabbare genom att till exempel följa en teorikurs. Rådgör med din instruktör när du är redo att ta körprovet. Detta är bara ett litet urval av de tips CBR ger. Bra förberedelser är halva striden. CBR lyckades nå 1,1 miljoner unga med sin tidigare kampanj. Fyrtio procent av besökarna som gav feedback angav att resultaten av körskolefinnare påverkat deras körskolans val. 

Läs också: Förtroendet för tåg, spårvagn, buss verkar vara borta

Utskriftsvänlig, PDF och e-post