Vid den här tiden på året är det standard för lokala politiska partier att attack att gå emot bytet av bärare. Detta gäller ofta barn som på grund av speciella omständigheter förts hemifrån till skolan med taxi. I år är Amstelveen i rampljuset, där transportören Munckhof hade en svår start i början av det nya läsåret. Enligt SP har föräldrar händerna i håret. I juni var det redan känt att transportören skulle förändras och krav ställdes i anbudet, så att endast priset räknades och enligt kommunen var det inte nödvändigt med en jämförelse av kvalitet. Trots detta finns det nu problem och föräldrarna är inte välinformerade om övergången.

närvaroansvarig

SP -räddningstjänsten har fått flera rapporter från föräldrar vars barn är hemma istället för i skolan i Amstelveen. Under sommarlovet avslutade kommunen ett kontrakt med ett taxibolag, på grund av en anbudsförfarande började kommunen arbeta med ett annat taxibolag. Och låt nu det här företaget ha infört ett "stopp för behandling av ansökningar" från kommunen. "

"Vi har redan hört att det till och med finns en skola som kommer att ringa in närvarohandläggaren. Det ska inte bli tokigare, kommunen kommer att byta kontrakt under sommaren och kommer att arbeta med en transportör som inte kan hantera studenttransporter. föräldrar informeras inte om en annan transportör. ”

Wil Roode - SP Amstelveen

Enligt Roode är lösningen till exempel att kommunen ska ha ersatt dessa föräldrar och låtit barnen transporteras i en privat taxi. Detta erbjudande borde ha plockats upp och genomförts omedelbart. Men inget av detta, kommunen har bara ringt föräldrar att det finns problem med bäraren, barnen har det kontrollerat.

(texten fortsätter under bilden)
Studenttransport

Samtidigt har SP också nått meddelanden om att ett barn inte har hämtats från skolan. Allt går fel, och kommunen, skolor och transportörer är främst upptagna med att peka på varandra istället för att se till att barnen kommer till skolan i tid. SP har lämnat in skriftliga frågor för att söka förtydligande från rådman Berkhout of Education. Det har blivit uppenbart att övergången till den nya transportören, särskilt Munckhof, är långt ifrån skinande rent har löpt ut. Barn som var tvungna att missa de första veckorna i skolan för att deras resor inte var schemalagda, ett påstådd inspelningsstopp och slutligen ett barn som "glömdes" förra måndagen den 6 september.

Enligt Patrick Adriaans (SP -fraktionen) pekar bäraren och skolan på varandra eller på kommunen. Det bör handla om att se till att barn tas till och från skolan i tid och på ett korrekt sätt.

Läs också: WMO transporterar Amstelveen och Aalsmeer till MRC

Utskriftsvänlig, PDF och e-post