Ny forskning från resebranschorganisationen ANVR bland kunder till företagsresor som organiserar företag visar att när resebegränsningarna har upphävts kommer affärsresemarknaden att snabbt återhämta sig, men den kommer att förändras. Till exempel, på grund av de digitala alternativen som har (åter) upptäckts, kommer resor inte att bli kortare utan mindre, eftersom företaget ägnar mer uppmärksamhet åt mer hållbara resor, CO2 -ersättning och mer vård för den resande medarbetarens hälsa. Detta utgör en stor utmaning för företagsresor som organiserar företag som är anslutna till ANVR.

ANVR genomförde nyligen en undersökning bland mer än 200 affärsresenärer, anställda hos multinationella företag och små och medelstora företagare och kunder hos företagsresor som organiserar företag som är anslutna till ANVR, de så kallade TMC: erna (Travel Management Companies). Resultaten av ANVR -studien överensstämmer med internationella studier: om restriktioner upphävs, både av Nederländerna och av mottagarländer, kommer affärsresor snabbt tillbaka. Betydelsen av att göra affärer utomlands är uppenbar för Nederländernas ekonomiska utveckling. Affärsresor är oumbärliga här.

Forskning visar att särskilt resebegränsningarna (69%), som tillämpas av Nederländerna och destinationsländerna, för närvarande är den största flaskhalsen för att starta om affärsresemarknaden. Affärsresenärer kan redan resa till många destinationer, särskilt om de är helt vaccinerade. 23% ser flaskhalsen i hälsa relaterad till risken för corona och endast 7% anger att de digitala möjligheterna är en anledning att göra färre affärsresor. När dessa resebegränsningar har upphävts förväntar sig 81% en kortvarig (0-2 år) återhämtning, medan 19% förväntar sig att det tar lite längre tid.

För närvarande räknar 55% med att resa mindre, och användningen av digitala alternativ är den främsta orsaken till 78%. Denna känsla kan snabbt förändras om restriktionerna upphävs. En majoritet förväntar sig inte stora förändringar i den personliga kontakten.

När människor åker på affärsresa igen, finns det ett behov av att göra resan mer hållbar, enligt forskningen. Omkring 1/3 av de tillfrågade skulle då vilja göra mer åt koldioxidkompensation, mer hållbara transporter och mer vård för affärsresenärens hälsa. Nästan 2% räknar med att åka på affärsresor så länge som de gjorde före COVID-80. Med denna utveckling ser 19% en (annorlunda) roll för TMC: erna. de anser att kunskap, råd och expertis är oumbärlig. För 65% av de undersökta affärsresenärerna ordnar TMC bara resan och förväntas inte förändras, enligt ANVR.

"Vi ser en försiktig start på återhämtning på affärsresemarknaden inom Europa vid TMC: erna. Men för återhämtning till avlägsna destinationer måste de nuvarande resebegränsningarna först släppas upp. ANVR uppmanar därför skåpet att göra detta, eftersom det är också möjligt. nu, eftersom resesektorn kommer att behöva klara sig utan statliga stödåtgärder från och med den 1 oktober. Då kan återhämtningen gå snabbt, även om det inte "bara" är tillbaka till den gamla situationen. Med tanke på behovet kommer mer uppmärksamhet betalas till vårdplikt och hållbarhet; en roll som affärsresebyrån perfekt kan fylla. "

Frank Oostdam, ordförande för ANVR.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post