Måndagen kom äntligen. Vinnarna av Automotive Innovation Award tillkännagavs i Louwman -museet i Haag. Enligt juryrapporten vann Ebusco 3.0 priset eftersom denna innovation ger ett betydande bidrag till hållbara och prisvärda kollektivtrafik. Ebusco 3.0 är en revolutionerande modell. Den lätta kolfiberkompositkroppen är baserad på rymdteknik, vilket ökar bussens särprägel. Dessutom utmärker Ebusco 3.0 sig, förutom vikten, i sin kilometersträcka på en ”enda laddning” och livslängden.

'' Tillsammans har vi arbetat extremt hårt de senaste åren med utvecklingen av den lätta kompositkroppen i vår elektriska buss. Detta pris erkänner alla mina kollegors passion och engagemang och visar vårt engagemang för kontinuerlig innovation. ”

Peter Bijvelds (VD Ebusco)

Ebusco kommer att ha en vacker plats i Hall of Fame med vinnare av tidigare utgåvor: Moby Park [2015], TomTom, NXP och Dutch Green Carbon [2017] och Punch Powertrain, Monotch och Lightyear [alla 2019]. Ebusco vann tidigare JEC Composites Innovation Award, Automotive Brand Contest och innovationsmärket Busworld Europe med Ebusco 3.0. Ebusco strävar efter att skapa en bättre livsmiljö genom att utveckla säkra, hållbara, utsläppsfria och prisvärda transportekosystem. Med detta vill Ebusco öka övergången till hållbara kollektivtrafik

Om Ebusco

Ebusco fokuserar på att utveckla, tillverka och marknadsföra nollutsläppsbussar och laddningssystem, samt tillhandahålla supportprodukter och tjänster för elfordonets ekosystem. Som en innovativ ledare inom utvecklingen av elektriska bussar erbjuder Ebusco en totallösning för en renare och bättre livsmiljö. Ebuscos bussar körs för närvarande i flera länder i Europa, inklusive större städer som Amsterdam, Frankfurt och München. Ebusco grundades 2012 och har sitt huvudkontor i Deurne, Nederländerna.

Läs också: Ebusco levererar elektriska bussar med helkomposit

Automotive Innovation Award
Utskriftsvänlig, PDF och e-post