Ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning (IenW) vill hålla Nederländerna tillgängliga, säkra och levande. År 2022 investerar IenW 3,6 miljarder euro i underhåll, utbyte och renovering av vägar, vattenvägar, järnvägar, broar och huvudvattensystemet. Genom att göra det tar IenW ett viktigt steg i den enorma underhållsoperationen under de kommande åren. Samtidigt ägnas extra uppmärksamhet åt säkerheten. Även livsmiljön och cirkulär ekonomi får ett uppsving. Detta gör att ministeriet till exempel kan ta ett nytt steg mot ren vägtrafik. Ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning har listat de viktigaste punkterna, vi sammanfattar punkterna rörlighet för dig.

Tillgängligt Nederländerna

Regelbundet underhåll av våra vägar, broar och järnvägar är mycket viktigt så att (lastbil) bilar, fartyg och tåg fortsätter att köra. Det är nu ännu viktigare, eftersom vår infrastruktur används mer intensivt än vad som beräknades när de byggdes för 70 år sedan och tyngre trafik kör nu över den. Som ett resultat står Nederländerna inför en av historiens största infrastrukturella utmaningar. 

Under det kommande året kan Rijkswaterstaat investera 2,1 miljarder euro i underhåll, utbyte och renovering. Fram till och med 2025 kommer ProRail att investera 1,5 miljarder euro årligen i förvaltning, underhåll och byte av banan. Men i framtiden kommer bristen att bli betydande. Med investeringarna 2022 kan organisationerna nu åtminstone ta nästa steg.

Eftersom Nederländerna kommer att bygga ytterligare 2030 900.000 bostäder fram till och med 2021 krävs ytterligare anslutningar och infrastruktur så att de nya invånarna enkelt kan fortsätta flytta. Till exempel kommer det andra och tredje tio minuter långa tåget att köra i slutet av XNUMX mellan Arnhem-Utrecht-Schiphol och mellan Schiphol-Haag-Rotterdam. Det avgående skåpet vill underhålla och bygga infrastruktur så hållbart som möjligt, även med tanke på kväveproblemet. Till exempel ger vi företagare subventioner för att köpa byggmaskiner utan avgaser.

Säkra Nederländerna

Även i år kommer IenW att investera 50 miljoner euro för att förbättra trafiksäkerheten i hela landet. Det är en del av paketet på 500 miljoner euro som kommer att bli tillgängligt under de kommande tio åren. Andra regeringar kan lägga dessa pengar på att bygga eller anpassa en säker infrastruktur, till exempel för cyklar.

Levbar Nederländerna

IenW tar också nya steg för att göra rörligheten renare. Fler kommer att kunna köpa eller leasa en elbil med bidrag under de kommande åren. Ny eller begagnad. Detta arrangemang har visat sig mycket populärt de senaste åren. Ministeriet för infrastruktur och miljö kommer att avsätta ytterligare 90 miljoner euro för detta under de kommande tre åren.

Klimatpaketet fokuserar också på användning av landkraft. Med landkraft kan förtöjda fartyg använda strömförsörjningen från kajen. Som ett resultat behöver de inte använda förorenande eldningsolja för att generera el.

Covid-19

På grund av coronaåtgärderna har antalet trafikstockningar och kollektivtrafikanvändare minskat drastiskt. Nu när samhället "öppnar" igen steg för steg, IenW undvika och sprida folkmassorna i väg- och kollektivtrafik så mycket som möjligt. För detta ändamål träffas avtal med arbetsgivare och utbildningsinstitutioner om hur människor kan arbeta hemifrån en del av veckan.

Även om fler och fler resenärer börjar använda kollektivtrafik igen, är inkomsten ännu inte på gammal nivå före corona. För att kunna fortsätta erbjuda en tillräcklig kollektivtrafiknivå beräknas ett belopp på 31 miljoner euro för förlängning av avgiften för kollektivtrafik fram till och med den 2022 augusti 140.

Läs också: Skåpet vill öka tillskottet av elbilar

Utskriftsvänlig, PDF och e-post