Precis som förra året avstår Amsterdams kommun med en traditionell sinterklaas inträde, rapporter NH News. Säkerhetshänsyn och komplexa åtgärder för att organisera ett evenemang var avgörande. Trots att de flesta koronaåtgärder inte längre är i kraft vågar organisationen ännu inte ta det. Organisationen säger att det är oklart om och hur QR -koden ska användas och om människor ska följa en och en halv meters regel. 

Många organisationer är angelägna om att göra planer, men säger att detta är svårt eftersom åtgärderna är föremål för enorma förändringar. Kommittén i Amsterdam avstår till och med med den klassiska posten helt och hållet. Johan Cruijff Arena fungerar som en ny plats för att ge alla barn en koronafesterande fest Bronnen vet till AT5. 

"Det kommer inte att finnas någon klassisk traditionell inträde från vattnet i år, men vi kommer att erbjuda ett alternativ"

ORHAN POLAT, FOUNDATION SINTERKLAAS I AMSTERDAM

Enligt organisationen kommer det alternativet så nära det ursprungliga partiet som möjligt. Exakt hur den nya ankomsten kommer att se ut kommer att meddelas senare. Stiftelsen vill inte ge klarhet förrän nästa vecka hur posten exakt ska utformas.

Enligt sammanslutningen av nederländska kommuner är reglerna faktiskt ännu inte tydliga. Det återstår att se vad regeringen kommer att besluta i november. Arnoud Jansen från Kennemerland Safety Region säger att han hoppas att det blir mer tydlighet den 1 november. ”Då har kommunerna också något att diskutera med inträdesnämnderna.” Kommunikationsrådgivaren för det interkommunala teamet Corona i Zaanstreek Waterland medger att många saker är oklara. "De nuvarande reglerna ger mycket utrymme för din egen tolkning."  

Utskriftsvänlig, PDF och e-post