Utrikesdepartementet justerar reserådet för olika länder, inklusive Slovakien och Sydafrika. Ändringarna sker på råd från National Institute for Public Health and the Environment (RIVM).

Slovakien har utsetts till ett högriskområde och går från grönt till gult. Alla som reser från detta land till Nederländerna behöver ett coronacertifikat från söndagen. Detta kan vara ett vaccinationsintyg, återvinningsintyg eller negativt testintyg.

Bosnien och Hercegovina och Moldavien kommer att tas bort från listan över säkra länder av EU på torsdag och får koden orange (endast nödvändiga resor). Dessa länder har utsetts till högriskområden. Resenärer till Nederländerna måste visa ett koronacertifikat.

Säkra länder

Rwanda, Chile och Kuwait kommer att läggas till på EU: s lista över säkra länder på torsdag och kommer att få koden gul och uppmanar människor att vara medvetna om risker. Resenärer till Nederländerna behöver också ett koronacertifikat.

Bland annat Sydafrika och Nordmakedonien skalas ner från områden med mycket hög risk till högriskområden. Färgkoden förblir orange. Resenärer till Nederländerna behöver ett coronacertifikat, men karantänplikten upphör, liksom testplikten för vaccinerade resenärer.

Som ett resultat av vulkanutbrottet på Kanarieöarna La Palma har den spanska regeringen förklarat området som ett katastrofområde. Färgkoden för La Palma ändras till orange. Resten av landet förblir gult.

Läs också: Brussels Airlines ser en liten ökning av affärsresor

 

Reser med ett negativt testcertifikat
Utskriftsvänlig, PDF och e-post