Amaze Mobility introducerar idag appen Amaze Mobility. Mobilitetsplattformen gör transporten flexibel och bekymmersfri genom att erbjuda transportalternativ och leverantörer i en tydlig app. Initiativet härrörde från en av MaaS (Mobility-as-a-Service) piloter från ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning, i syfte att göra pendlingen mer hållbar.
Genom att samla leverantörer i en app låter Amaze Mobility resenärer välja det transportalternativ som passar dem bäst vid den tiden. Resenären kan välja mellan de olika alternativen, eller för en kombination därav. 

Egen transport eller promenader kan också vara en del av resan. Dessutom betalas hela resan via appen och inget separat OV -chipkort krävs. Detta gör det lättare för företagsanvändaren att deklarera resekostnader. Idag introducerar Amaze Mobility mobilitetsappen för hela Nederländerna. Nästan alla leverantörer av kollektivtrafik är anslutna till appen. Olika andra transporttjänster kan också hittas och bokas, till exempel Amber -delade bilar, Urbee -delade cyklar och TCA -taxibilar. Dessutom finns närmaste kollektivtrafikcyklar och delade skotrar från Felyx och Check. Amaze Mobility arbetar med att lägga till så många transportleverantörer som möjligt.

MaaS -pilotministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning

Amaze Mobility har sitt ursprung som ett initiativ i MaaS -piloten från ministeriet för infrastruktur och miljö, i samarbete med Amsterdams kommun. Syftet med piloten är en mobilitetstjänst som gör pendling mer hållbar och minskar ensam bilanvändning. Även om piloten fokuserar på regionen runt Zuidas i Amsterdam, kan appen Amaze Mobility användas i hela Nederländerna.

Frank van Tussenbroek från Amaze Mobility om den nya appen: ”Vi har utvecklat Amaze för att göra resealternativ från A till B tydliga och låta dig välja det transportsätt som passar dig bäst just nu. Till exempel en delad cykel när solen skiner, eller en elektrisk delad skoter när du vill resa hållbart. Bekvämlighet kommer först: allt är tydligt ordnat i en app, från att hitta närmaste transportmedel och boka din resa, till betalning och en översikt över alla dina resor. Vår ambition är att göra Amaze Mobility till mobilitetsappen i hela Nederländerna."

Läs också: Taxicentrale De Meierij App tillgänglig för alla

TCA Amsterdam
Gula delade bilar, Urbee delade cyklar och TCA -taxibilar.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post