Kijlstra Zorgvervoer har fått i uppdrag av Dutch Transplantation Foundation (NTS) för vägtransport av organ och transplantationsteam i norra Nederländerna. Kijlstra bedömdes bäst i det europeiska anbudet för förhållandet pris / kvalitet. Kontraktet börjar den 1 januari 2022 för en period om fyra år, med en eventuell förlängning på fyra år. 

stolt som en påfågel

Enligt facktidningen Tidning för persontransport är regissören Rudy Verwoert lika stolt som en påfågel efter att ha vunnit ordern att ge nödresor för organdonationer för hälften av landet. "Vi är oerhört nöjda med detta prisbeslut från NTS", säger regissören Rudy Verwoert. "Detta europeiska anbud är ett stort lyft för vårt företag och ger ytterligare anställning." Att transportera organ och transplantationsteam är inget nytt för Kijlstra. Som underleverantör för Witte Kruis Transplant från Haag har denna specialtransport varit inbäddad i organisationen i fjorton år.

samordna och genomföra organtransporter

Kijlstra är som direkt partnern av NTS som ansvarar för att samordna och genomföra organtransporter. 20 förare är anställda för detta, som kan sättas in omedelbart så snart ett donationsförfarande startar. Orgeltransport passar sömlöst in i logistikprocessen. Förutom sitt förarkort har alla Kijlstra -förare också genomfört utbildning för körning med optiska och ljudsignaler (OGS), vilket möjliggör nödtransport.

om NTS

The Dutch Transplantation Foundation arbetar för att förbättra donation av organ och vävnader och vävnadstransplantation. Denna stiftelse stöder givarsjukhus och transplantationscentra i Nederländerna.

Läs också: Sjukförsäkringsbolagen fortsätter Transvision -samarbetet

Med organtransport måste allt gå väldigt snabbt
Utskriftsvänlig, PDF och e-post