Uber -förare kommer att strejka på onsdag, vilket kommer att skapa ännu fler transportproblem för tiotusentals människor i London och därefter. Taxichaufförer och användare uppmanas att inaktivera Uber -appen i 24 timmar och gå med i en protest utanför teknikjättens kontor i East London. Enligt Daily Mail arrangörer, facket United Private Hire Drivers, vill att chaufförer träffas på en Asda -filial innan de i massor åker till Ubers huvudkontor i Aldgate Tower. 

"Det är skamligt att Uber fortsätter att trotsa landets högsta domstol och fuska 70.000 40 arbetare för XNUMX% av sin faktiska arbetstid."

Yaseen Aslam, ordförande för ADCU

Förarna vet att de förtjänar det och har lagligt rätt till mycket mer än Uber erbjuder. Denna strejk är bara början och det kommer att bli mycket mer oro tills Uber gör rätt och betalar förarna allt de är skyldiga, både pensionsavgifter och arbetstid. Uber erkände formellt GMB tidigare i år och sa att facket kunde representera upp till 70.000 XNUMX Uber -förare i Storbritannien.

De anklagar företaget för att inte ha följt ett domstolsbeslut om att betala för väntetiden, vilket företaget uppskattar är cirka 40% av en Uber -förares arbetstid, och hävdar att ett stort antal förare blir orättvist avskedade. Uber och andra taxibilar har drabbats av bensinbrist de senaste veckorna, vilket har pressat priserna medan taxitillgängligheten har sjunkit dramatiskt.  

bensinkris

Gaskrisen har bara förvärrat Ubers problem, efter att tusentals taxichaufförer tidigare lämnat företaget för att bli leveransförare under pandemin. Dessutom har många av de återstående förarna nu vänt sig till rivaliserande appar som Bolt eller FreeNow eftersom de försäkrar dem de bästa priserna. Medlemmar av App Drivers and Couriers Union (ADCU) höll protester i London, Bristol, Birmingham, Nottingham, Sheffield, Manchester, Leeds och Glasgow förra veckan och uppmanade människor att inte använda tjänsten under 24-timmarsstrejken.

Läs också: Via flamländska styrkan blir förlusten av Uber

Utskriftsvänlig, PDF och e-post