I oktober kommer det att finnas extra poliskontroller i olika delar av vårt land av användningen av din mobiltelefon i bilen, cykeln eller mopeden. Detta görs bland annat med speciella kameror som gör att de kan se om någon har en telefon i handen. Nästan alla har förmodligen gjort det under körning, din telefon gör ett ljud så kolla din telefon snabbt medan du kör. Gör inte, det är livshotande och det kan leda till livshotande situationer på vägen. 

Enligt Come Safe Home -webbplatsen är risken för en olycka minst 2,5 gånger större om du använder telefonen medan du kör. Tio till hundra människor dör varje år och många skadas till följd av att de inte uppmärksammas och blir distraherade i trafiken. Var bara uppmärksam när du är på väg någonstans, du kan få telefonanvändarna bakom ratten på nolltid. De svänger ofta på vägbanan, kör långsammare än hastighetsgränsen och gör ofta fel sväng för att de missar en sväng. De har fullt upp med allt utom trafik. Detta orsakar olyckor som du inte vet resultatet av. 

Under andra kvartalet i år delades inte mindre än 47.438 250 böter ut för handhållna samtal, ett enormt antal. Denna månad kommer polisen att utföra extra kontroller i landet, böter för att använda din mobiltelefon under körning kostar 100 euro. Att använda din mobiltelefon medan du cyklar kostar XNUMX euro. Så det är bättre att sätta telefonen på tyst innan du kör så att du inte känner att du behöver kontrollera telefonen om du känner en vibration eller hör ett ljud. Det kommer att spara dig en hel del pengar. Den nationella regeringen försöker uppmärksamma detta med kampanjen MONO. Denna kampanj står för: Håll fokus på en sak och det är trafik.

Läs också: Transporterar din fyrbenta vän säkert i bilen

Att använda sin mobiltelefon när man cyklar kan vara dyrt.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post