Sinterklaas kommer att ta sig in i huvudstaden med båt i år, rapporterade organisationen Sinterklaas Foundation i Amsterdam på torsdagen. Den heliga mannen och hans hjälpare kommer med ångbåt för en begränsad publik, varefter en "kompakt fest" kommer att följa på Marine Etablissement Amsterdam, enligt ordförande för stiftelsen Edgar Peer.

På grund av koronaåtgärderna beslutade stiftelsen i augusti att en traditionell båtinträde, följt av en ridtur med en stor publik, inte heller är möjlig i år. Att söka efter koronabiljetter bland cirka 400.000 XNUMX deltagare ansågs omöjligt.

Stiftelsen undersökte sedan två alternativ. En möjlighet var ett inträde och ett stort evenemang i Johan Cruijff ArenA med många barn och showinslag. Onsdagen verkade vara att föredra. Enligt Peer är det andra alternativet som nu har valts "en mer kompakt händelse med ett klassiskt utseende av ankomsten med Sinterklaas med ångbåt och sedan ett möte med Sankt Nikolaus och hans hjälpare med barn i Amsterdam".

Uppfyller kraven på corona

Enligt organisationen uppfyller det valda alternativet kommunens koronakrav. 5000 till 6000 barn kan delta i festen på Marine Etablissement Amsterdam. Det kommer också att sändas på tv. Anmälan hålls söndagen den 14 november.

Nyligen har Amsterdam -organisationen mullrat i sökandet efter ett alternativt program för posten. Borgmästare Femke Halsema talade med stiftelsens styrelse i onsdags för att bidra till att minska oroligheterna inom leden och för att se till att "de volontärers känslor blir lite gladare". Organisationen understryker på torsdagen att den har den stora önskan att kunna organisera ett klassiskt inträde i Amsterdam igen nästa år.

Läs också: Amsterdam överger det traditionella Sinterklaas -inträdet

Den heliga mannen och hans hjälpare kommer med ångbåt för en begränsad publik
Utskriftsvänlig, PDF och e-post